Jakttidning söker ny ägare

Stockholm (JJ) LRF Media har beslutat om en rensning av förlagets alla magasin. Därmed kommer en av landets äldsta jakttidningar att säljas.

LRF Media har gjort stora förluster på tidskriftsmarknaden. Nu har styrelsen beslutat sig för att renodla verksamheten och sälja alla magasinstitlar och i stället fokusera på Land, Land Lantbruk med Skogsland, Lantmannen och ATL.

Detta innebär att 15 titlar kommer att bjudas ut till försäljning, däribland Jaktmarker & Fiskevatten som nyligen firade 100-årsjubileum.

”LRF Medias ägare har beslutat att anta en ny ägarvilja för bolaget. I den slår man fast att LRF Media ska bli ett landsbygdens och det gröna näringslivets mediehus för att skapa bästa förutsättningar för medlemsnytta och lönsamhet. Utifrån ägarviljan, bolagets nuläge och omvärldsförändringar har LRF Medias styrelse beslutat om genomgripande förändringar som innebär fokus på varumärkena Land, Land Lantbruk, Lantmannen och ATL såväl print som digitalt”, skriver LRF Media i ett pressmeddelande.

AKTUELLT

Ingrid 79 år fällde 20-taggare

Strömsund (JJ) Att åldern inte har någon betydelse är Ingrid Ludwig, 79 år, ett levande bevis på. I går fällde hon en riktig drömtjur på 20-taggar i Lillvikens Jaktlag, i norra Jämtland.

Det är den vikbara Tikkan polisen vill stoppa

Umeå (JJ) Andra vapen kan enkelt plockas isär och blir då kortare än Tikka T3 TAC A1. Men det är bössan med den vikbara kolven polisen vill stoppa. Nu ska saken upp i Kammarrätten och hittills har tvisten om Tobias Lindgrens licens kostat honom 74 000 kronor.

Vad är det för skogsfågel egentligen?

Norrbotten (JJ) Kusinerna Jonte Salomonsson och Joel Salomonsson från Gråträsk och Piteå i Norrbotten är ivriga skogsfågeljägare. I går fällde dock en skogsfågel de aldrig tidigare stött på. Inte ens fågelforskaren Martin Green kan med säkerhet säga vad det rör sig om.

Annonser