Jaktstuga utanför Vännäs totalförstörd

En granne upptäckte på lördagsmorgonen att en jaktstuga stod i brand väster om Umeå. Stugan brann ner till grunden. Polisen misstänker att branden var anlagd.

En granne upptäckte den tjocka röken på lördagsmorgonen. Jaktstugan som låg vid skogskanten i Önskanäs några mil väster om Umeå var redan övertänd när räddningstjänsten kom till platsen.

– Vi har jobbat hårt här och lyckats förhindra spridning till skogen. Byggnaden var helt övertänd när vi kom och har brunnit ner helt, säger Curt Byström, räddningschef i beredskap till tidningen Västerbottens-Kuriren.

Ingen känd brandorsak

En polisanmälan gällande skadegörelse genom brand har upprättats eftersom ingen känd naturlig brandorsak kunnat hittas. Polisen ska undersöka platsen i jakten på tänkbar brandorsak. Ingen person skadades i samband med branden.

Lars-Ola Marakatt

ANNONS ▼
ANNONS ▼
AKTUELLT

Drömmen slog in – fick skjuta kapital hjort på stånd

I fredags slog drömmen in för Alexander Carlander från Lidköping. Han fick skjuta en kaptial kronhjort på ståndskall för sin gråhund Assi. – De som kan det här med kronhjort säger att det kan vara en medaljhjort, säger Alexander till Jaktjournalen.
ANNONS ▼