Jaktstuga utanför Vännäs totalförstörd

En granne upptäckte på lördagsmorgonen att en jaktstuga stod i brand väster om Umeå. Stugan brann ner till grunden. Polisen misstänker att branden var anlagd.

En granne upptäckte den tjocka röken på lördagsmorgonen. Jaktstugan som låg vid skogskanten i Önskanäs några mil väster om Umeå var redan övertänd när räddningstjänsten kom till platsen.

– Vi har jobbat hårt här och lyckats förhindra spridning till skogen. Byggnaden var helt övertänd när vi kom och har brunnit ner helt, säger Curt Byström, räddningschef i beredskap till tidningen Västerbottens-Kuriren.

Ingen känd brandorsak

En polisanmälan gällande skadegörelse genom brand har upprättats eftersom ingen känd naturlig brandorsak kunnat hittas. Polisen ska undersöka platsen i jakten på tänkbar brandorsak. Ingen person skadades i samband med branden.

Lars-Ola Marakatt

ANNONS ▼
ANNONS ▼
AKTUELLT

SJF ordförande: ”Man kan inte ljuga i ett styrelserum”

Under gårdagens årsstämma på Svenska Jägareförbundet röstades ledamoten Rickard Axdorff oväntat bort och hans plats lämnades tom. Förbundsordförande Torbjörn Larsson säger att det handlar Axdorff har agerat illojalt och ljugit. Frågan ska ha handlat om förbundets plats i WWF Förtroenderåd.
ANNONS ▼