Jaktstuga i Magnilbo brann ner till grunden

SÄTER(JJ) En jaktstuga i Magnilbo har totalförstörts i en brand under natten till torsdagen. Jaktstugan vid Gustafs jaktskyttebana brann också för ett par veckor sedan. Tidigare brann det också i Amsberg och Bergebo, som har jaktverksamhet. – Man kan bara spekulera om det finns ett samband, säger Mikael Lundqvist, förundersökningsledare vid polisen, till Dala-Demokraten.

Polisen utreder nu branden i Magnilbo och hoppas på att få tips från personer som kanske vet något om branden. 

Det är Gustafs jakt- och sportskytteklubb som hade jaktstugan i Gustafs. Gunnar Magnusson, som är ansvarig där, konstaterar att både deras stuga och stugan i Magnilbo byggts av ideella krafter.
Magnusson förhoppning är att polisen ska kunna lösa bränderna. 

En person har tidigare erkänt bränderna i Amsberg och Bergebo. 
Det här rapporterar Dala-Demokraten/dalademokraten.se.

ANNONS ▼
ANNONS ▼
AKTUELLT

Kan man lita på Äbin?

Det finns många frågor och vissa tveksamheter kring Älgbetesinventeringen, Äbin. Metoden används som underlag för älgförvaltningsplanerna, men är hur går den till – och framförallt: Är resultaten tillförlitliga och användbara i viltförvaltningen?

Polisen: Vikbar kolv är okej, men…

När Olle Lund från Örebro ansökte om licens på en Ruger RPR fick han först avslag på grund av den vikbara kolven, men förvaltningsrätten godkände den. Nu hävdar polisen att det är den vikbara kolven i kombination med pistolgrepp som inte är tillåten.
ANNONS ▼

Annonser