Jaktstopp i Örebro

Örebro (JJ) I dag fälldes ytterligare två vargar i Örebro län och årets licensjakt där är nu över, en vecka efter premiären.

dag återstod två vargar på tilldelningen vargreviren Nora och Mårdshyttan i Örebro län. Nu på eftermiddagen meddelar länsstyrelsen att jakten avbryts. Alla tolv vargar har skjutits.

Mariana Skoglund, enhetschef på Länsstyrelsen säger att jakten skötts exemplariskt.

– Ta bara det exemplet att den sista vargen sköts klockan 14.55 och vi fick samtalet om att den fällts två minuter senare, säger hon.

Vad som händer nu vet inte Mariana Skoglund helt säkert. Men att få tillstånd en utökad tilldelningen är inte helt enkelt.

– Vi kommer naturligtvis undersöka möjligheterna eftersom vi ville tömma de här två reviren. Men vi måste veta hur vi kan agera rent juridiskt för att det ska bli rätt. Det ser inte helt ljust ut eftersom vi måste inventera och spåra reviren och säkerställa att det inte är vargar från de angränsande reviren som vandrar in och observeras nu.

AKTUELLT

Jägare fann fullt utvecklat foster i dovhind

Västsverige (JJ) Ett jaktlag i Västsverige blev minst sagt konfunderade när de på en jakt i helgen passade en dovhind. De fann nämligen ett fullt utvecklat foster i henne. Med andra ord skulle hon kalva nu i dagarna, omkring tre månader senare än normalt.

Livet utan Klarna kan bli bra för Fritid och Vildmark

Piteå (JJ) Telefonerna har gått varma hos Fritid och Vildmark sedan det offentliggjordes att Klarna sagt upp deras avtal. – Vi får fått jättemånga stöttande samtal och erbjudande från sju-åtta andra företag som vill hitta kreditlösningar för våra kunder, berättar Seved Wiklund.

Annonser