Jaktresearrangör misstänkt för jaktbrott!

En företagsledare och en VD för ett känt jaktreseföretag är misstänkta för jaktbrott i samband med älgjakt i Norrbotten.

En företagare och en vd för ett känt företag som erbjuder jaktresor står misstänkta för att tillsammans med ytterligare en person skjutit en älgko på ett olagligt sätt. Rättegången har just avslutats  i Luleå tingsrätt.

Jaktbrottet ska ha skett i Arjeplogsfjällen och enligt Sveriges Radio Norrbotten är det inte första gången de är misstänkta för jaktbrott. 2008 ska polisen ha tagit de tre när de körde med vapen på en fyrhjuling. Då fann man även en dödad älg, men det gick inte att styrka brottet.

Det som de står åtalade för nu gäller i höstas när länsstyrelsen naturbevakare följde männen och ska ha sett dem skjuta en älg. För jaktbrott räcker att man har ett syfte att döda eller spåra.

En av de två männen som står åtalade är en samebymedlem med jakträtt på markerna. De åtalade förnekar brott och säger att den som har jakträtt är den som har fällt älgen som han har erkänt, men åklagaren har efter vittnesmålen en annan syn på saken.

AKTUELLT

Bokmärk hemsidan – JJ-appen försvinner

Kungsbacka (JJ) Från och med den 18 augusti är det www.jaktjournalen.se som gäller. Då släcker vi nämligen ner vår nyhetsapp. På vår hemsida kommer nyheter, filminslag och radiointervjuer till sin rätt på ett betydligt bättre sätt. Se till att bokmärka sajten och skapa en ikon på hemskärmen på din mobil.

Björnjakten 2018 – Robert Salomonsson tror på Lillen

Dorotea (JJ) Den 21 augusti är det dags för björnjaktspremiär. I år får totalt 284 björnar fällas under licensjakten som får pågå som längst fram tills den 15 oktober. Jaktjournalen har checkat av hur några av Sveriges mer namnkunniga björnjägare förberett sig.

Annonser