Jaktprovsstarterna ökade radikalt

Kungsbacka (JJ) Svenska Bassetklubbens arbete med att få sina medlemmar att starta på drevprov har lyckats. Senaste säsongen ökade starterna rejält jämfört med förra säsong.

Intresset för att starta på jaktprov växer i Svenska Bassetklubben. Arkivfoto: Per Jonson

Totalt 331 drevprov registrerades i Svenska Bassetklubben jaktåret 2016/2017. Det är en ökning med drygt 60 procent jämfört med 2015/2016 då 211 prov genomfördes.

Bäst drevprovsutveckling stod Lokalavdelning Öst för som ökade antalet starter med 87 procent.

Håkan Hemäng, ordförande i klubben och dessutom drevprovsansvarig tycker utvecklingen är fantastisk och hoppas den fortsätter. Under senaste jaktåret har också flera nya domare utbildats.

 

 

AKTUELLT

Ulkeröd – en undangömd bohuslänsk pärla

Hedekas (JJ) Med utsikt mot Kynnefjäll och omgiven av betesmarker och böljande kullar ligger Ulkeröds Gård. En fantastisk pärla där familjen Lyrdal inte sparat på krutet. För den jakt- och skytteintresserade som uppskattar expertis på alla plan är detta rätt ställe att spendera en helg.

Vi är Jaktjournalen: Tommy jagar helst rovdjur

Kungsbacka (JJ) Jaktjournalen hade inte varit något utan alla våra duktiga medarbetare. Men vilka är de och vad jagar de helst när de inte skriver och fotar för vår räkning? Nu i juli tar vi tempen på personerna bakom kulisserna. I dag är det vår utrustningsredaktör Tommy Östlunds tur.

Annonser