#jaktprofilen: @knechtan använder Instagram som sin bilddagbok

Jaktintresset på sociala medier är enormt och med åren har några konton vuxit sig riktigt stora. Men vilka är egentligen dessa inflytelserika personer bakom instagramkontona. Jaktjournalen tar pulsen på Sveriges #jaktprofiler.

Konto: Knechtan

Namn: Jessica Knecht

Ålder: 27

Haft jaktkonto sedan: Cirka 2015

Följare på olika plattformar: 23 000 på Instagram

Jagat sedan: Svår fråga. Jag började med att följa med min pappa ut på jakt redan som väldigt ung, då sköt jag med min kamera. Sedan började uppsiktsjakten vid laglig ålder och jag fick börja bära vapen i min pappas närvaro. 2014 fick jag fälla mitt första vilt (en kapital kronhjort). Jägarexamen tog jag sedan sommaren 2015.

Arbetstid på kontot/vecka: Olika men är inloggad någon timme per dag. Ibland mer! ;)

Vad är roligast med att vara en jaktinfluencer?

– Jag har aldrig sett mig som en riktig influencer men det roliga med att bedriva kontot är att jag får komma i kontakt med så många andra naturtokiga människor som delar min passion för jakt och fiske, hundar och naturen generellt. Jag hoppas kunna bidra med lite inspiration på samma sätt som andra konton inspirerar mig.

Vad är typiska inlägg på ditt konto?

– Typiska inlägg på mitt konto torde vara en bild från en jaktdag -eller fiskedag alternativt en bild eller film på familjens gråhund Hedvig. Ibland slänger jag in lite klipp på när jag spelar piano för att bryta flödet eller bara för att jag känner för det! ;)

Vilka råd har du till andra som vill få många följare?

– Ta vara på de följare som du har, svara på kommentarer, gilla andras inlägg, kommentera bilder, lägg till populära jakt-hashtags, var aktiv med upplägg av bilder, visa ödmjukhet och respekt mot andra, porträttera det fällda viltet i bild på ett respektfullt och värdigt sätt.

Vad är målsättningen med kontot? Vad vill du berätta?

– Jag har inget givet mål med mitt konto. Jag använder min Instagram som en ”bilddagbok” där jag delar med mig av mitt natur -och utomhusintresse. Kontot började väldigt privat för att sedan utvecklas och nischas mot jakt och fiske. Nu försöker jag förvalta kontot på bästa möjliga sätt och ta tillvara på de personer som har valt att följa det. Förvalta utan överdrift ska tilläggas. Jag vill visa andra jägare samt personer som inte jagar eller fiskar hur jag ser på jakten. Jag vill visa den ljuva anledningen till att jakten och fisket har fångat mig på så sätt som det har gjort! Med andra ord, visa jakten och fisket från mitt perspektiv. Förhoppningsvis kan detta inspirera vissa och gentemot andra bringa klarhet och/eller förståelse för varför jag och så många andra människor brinner för jakten och fisket.

Vad har självporträtten för betydelse?

– Bra fråga. Jag lägger upp ett självporträtt ibland för att bryta flödet och endast visa vem det är som bedriver kontot, visa vem jag är. Lite töntigt! ;)

Hur mycket tid lägger du själv ner på att spana in andra konton på Instagram? Vilka är dina favoriter?

– Oj, det vet jag inte riktigt. Jag följer i dagsläget 998 st personer på Instagram så mitt flöde uppdateras i stort sett hela tiden. Om jag känner för att riktigt dyka in i Instagram under en kväll så kan jag aktivt gå in och söka på olika personers konton men det sker ganska sällan. Mitt flöde gör jobbet åt mig och mina favoritkonton hamnar sällan i skymundan.

Jag har många favoriter men jag kan nämna de första jag tänker på!  @Maja_Odden @m.stedt @josefine_bergs @hunting_iceland @nordicaoutdoors @two_hunters @emils.jaktbilder @samaveratt @villrypa @fjellpiken @jaktlinda @tho.hunting @sk.sollid @ull_berg

Hur mycket pengar tjänar du på kontot? Eller blir du ersatt med utrustning och prylar?

– Jag tjänar inte några pengar på mitt konto. Jag har blivit ersatt med en del utrustning under åren som gått men det har aldrig varit något mål för mig att göra reklam via mitt konto. Utrustning som jag alltid har använt mig av under mina år som jägare och som aldrig gjort mig besviken kan jag dock gladeligen tagga i mina bilder. Ex, Stalon. Detta skedde även innan vårt samarbete började.

Har ett tips på ett jaktkonto du tycker vi borde uppmärksamma hör av dig till redaktionen@jaktjournalen.se

 

 

ANNONS ▼
ANNONS ▼
AKTUELLT

Åt trafikdödad kviga – Åtalas för jaktbrott

Efter att ha kört på en kviga rensade den 50-årige föraren och hans kamrater den från vom och glassplitter, och delade på köttet. Men de hade inte jakträtt på platsen och nu åtalas de för jaktbrott, skriver Värmlands Folkblad.

Hårkorset: Kom i form med HI-metoden!

Direkt efter tolvslaget fattas tusentals mer eller mindre välgrundade beslut att börja ”ett nytt liv”. Det finns många metoder att gå ner i vikt och komma i form. Den som vill börja det nya året, som det gamla slutade, kan välja champagnemetoden, medan personer lagda år vegohållet kanske finner ett alternativ i bananmetoden. Rovdjursmetoden påstås vara perfekt för den urbane jägaren. Men Jaktjournalens skribent Kjell Brännström vill slå ett slag för HI-metoden.

Laga till en smarrig hare i ugnen

Hare är ett underskattat matvilt. Prova att tillaga haren i ugnen. Du behöver: 1 hare 5 msk olivolja 1 l vatten 2 vitlökar ½ kg tomater Rosmarin och timjan efter smak salt och peppar eventuellt lite viltfond   Gör så här: •   Lägg alla bitar först 1 dygn i mjölk eller filmjölk om du vill
ANNONS ▼

Annonser