Jaktprofilen: Den livsnjutande jaktfantasten Axel Rosell

Utanför Vetlanda i Skede socken lever den livsnjutande jaktfantasten Axel Rosell, 81, sitt drömliv. Han är omtalad hemma i bygden för sina jakthistorier och därför åkte Jaktjournalen dit. Och vi blev inte besvikna.
Axel Rosell framför en älgjaktsvisa av Pelle Näver.

Axel Rosell framför en älgjaktsvisa av Pelle Näver.

Hemma i Skede socken, utanför Vetlanda, är Axel lite av en kändis. Han sprider glädje med härliga jakthistorier och han har ett särskilt sätt att framföra dessa på. Den före detta hårt arbetande lantbrukaren njuter numera av pensionen.

– Tänk dig att vara pensionär och forma dagen som man vill. Det är den totala friheten, säger Axel Rosell med en skorrande sagoberättarröst.

Jaktjournalen presenterar stolt Axel Rosell – en jägare som sprider glädje.

 

Julius Berg

Dela artikeln via e-post

ANNONS ▼
ANNONS ▼
AKTUELLT

Så blir björnjakten 2019 – alla länen

21 augusti är datumet landets björnjägare väntar på. Den stora snackisen i år är den delade jaktstarten i Västerbotten där elva björnar får fällas från 21 augusti och tio lämnas till älgpremiären den 2 september.

SVA vill ha hjälp att kartlägga nya fågelvirus

SVA vill ha allmänhetens hjälp att hålla koll på om Sverige nås av fågelvirus som även kan smitta andra människor och djur och som inte funnits här tidigare. Allmänheten uppmanas rapportera döda fåglar som påträffas.
ANNONS ▼

Annonser