Jaktmotståndare JO-anmäler handläggare på Naturvårdsverket

Jaktkritikerna och ordföranden i Svenska rovdjursföreningen har JO-anmält en handläggare på Naturvårdsverket. I anmälan menar de att handläggaren inte kan arbeta med förslag på jakttider då hon själv jagar.

Nya Wermlands-Tidningen rapporterar om flera JO-anmälningar mot en handläggare på Naturvårdsverket som utreder de nya jakttiderna. Gruppen Jaktkritikerna och Svenska rovdjursföreningens ordförande Jan Bergstam är två av dessa.

”Svenska rovdjursföreningen anser att projektledarens starka engagemang för jakt kan resultera i ett förslag till jakttidsändringar som i hög grad gynnar egenintresset och jaktintresset.” meddelar Nya Wermlands-Tidningen från Jan Bergstams anmälan.

Jaktkritikerna skriver i sin anmälan att handläggaren driver jaktbolag och tills alldeles nyligen har agerat som frontfigur för det kvinnliga jaktnätverket JAQT.

Jaktjournalen har sökt handläggaren för en kommentar.

ANNONS ▼
ANNONS ▼
AKTUELLT

Stövar-SM för harhundar ställs in på grund av pandemin

Det blir inget SM för harhundar i Värmland i höst. Värmlands Stövarklubb har beslutat att ställa in mästerskapet. – Vi har verkligen vridit och vänt på alternativen men kom fram till att detta är rätt beslut, säger Christer Andersson, ordförande i klubben.

Sunne jaktmässa ställs in

Likt flera andra mässor väljer nu Sunne Jaktmässa att ställa in. – Ingen är mer besviken än vi. Vi hade verkligen sett fram emot att få träffa våra utställare och alla besökare i vackra Rottneros park som vanligt. Framför allt eftersom mässan såg ut att bli den bästa någonsin, men det får bli 2021, säger Bröderna
ANNONS ▼