Annons
Jaktmotståndare försöker störa lodjursjakt i södra Dalarna - Jaktjournalen
Senaste nytt:
Annons
11 månader sedan aktivister
Jägare i skogarna mellan Stjärnsund och Kloster i södra Dalarna har tvingats ringa polisen två gånger. Bild: Gettyimages, Eniro, montage
Jaktmotståndare försöker störa lodjursjakt i södra Dalarna

Lodjursjägare i södra Dalarna störs av jaktmotståndare och har under tisdagsmorgonen känt sig nödgade att tillkalla polis vid två tillfällen.

– Det är åtta personer maskerade med luvor som skriker okvädningsord och filmar. De försöker provocera fram en reaktion och tror att de vaktar mig och stoppar jakten. Men den pågår på en annan plats och jag tar det lugnt och väntar på polisen, berättar en jägare för Jaktjournalen.

Polisen fick den första påringningen från lodjursjägare mellan Kloster och Stjärnsund i södra Dalarna vid tiotiden på tisdagen.

– De sa att det var främmande personer som åkte efter dem och som ska ha skrikit någonting som uppfattades som hotfullt, berättar Gabriel Henning, presstalesperson vid polisen i Bergslagen, för Jaktjournalen.

Polispatrullen skrev ingen anmälan om något misstänkt brott. Men någon timme senare fann lodjursjägarna i området att två bilar parkerats så att de blockerade en väg.

När detta skrivs är polisen åter på väg till platsen.

FLER ARTIKLAR PÅ SAMMA ÄMNE

  SENASTE NYTT

   VAPENTEST

    RECEPT

     FLER NYHETER

      Missa inga nyheter!

      Prenumerera på vårt nyhetsbrev
      Få koll på alla nyheter – aktivera notiser i din webbläsare
      Jag vill testa!