Jaktmässa ger pengar till ungdomsverksamhet

Arvidsjaur (JJ) Jakt, fiske och friluftsliv lockade många att besöka Arvidsjaurs jaktmässa. Det är fjärde året i rad som Arvidsjaurs jaktvårdskrets arrangerar mässsan .

På årets mässa fanns ett trettiotal utställare som erbjöd allt från kulor och fiskekrokar till bilar och båtar och där fanns jaktkläder, vapen och knivar och konst och mycket annat att köpa.    

De intäkter som mässan genererar använder Jägareförbundet Arvidsjaur till sin ungdomsverksamhet.   Enligt Mikael Johanson  har  Arvidsjaurskretsen  många ungdomar bland sina medlemmar: 

– Bland annat så arrenderar vi jaktmark för ungdomarna, vi har kurser för ungdomar och unga som deltar i någon av de kurser som ordnas av Jägareförbundet kan få halva beloppet av kursavgiften betald av oss, skriver tidningen Norran.

AKTUELLT

Klövvilts-SM för beaglarna blev en succé

Ödeshög (JJ) Alla deltagande beaglar gick till pris och nio av elva startande hundar genomförde dubbla prisdrev. I går genomförde Svenska Beagleklubben för första gången någonsin klövvilts-SM, och det blev verkligen den succé klubben hoppats på.

Krönika: TV:s I rovdjurens spår – ”riktig göggelmögga”

Fagersta (JJ) Hos Sveriges Television ska medarbetarna vara opartiska. Det gäller dock inte rovdjur i allmänhet och varg i synnerhet. På bästa sändningstid serveras nu svenska folket superpartisk "göggelmögga-journalistik" när Anders Lundin åker runt I rovdjurens spår, skriver Jaktjournalens Mikael Moilanen i den här krönikan.

Annonser