Jaktlycka i Tidahlom

Tidaholm(JJ) Älgjakten går bra i Tidahlom. - I vårt område är älgstammen stabil och vi har sett många fina tjurar, säger Rolf Gustavsson, ordförande i platåbergens älgskötselområde, till Västgöta-Bladet.

Platåbergens älgskötselområde omfattar 20 000 hektar. Inom området hade det fällts 22 vuxna djur fram till i måndags, totalt ligger tilldelningen på 60 djur, inräknat kalvar.
Enligt Gustavsson finns det gott om älg kring platåbergen.

I norra Tidaholms älgskötselområde får 14 jaktlag fälla 135 älgar på tre år.
Avskjutningen har hittills följt planen helt och hållet, så verkar det bli också det här året.
Det här rapporterar Västgöta-Bladet.

AKTUELLT

Kommun och polis oense om hotfull varg

Finland (JJ) Kommunstyrelsen i Vörå och polisen har kommit ihop sig om en närgången och hotfull varg. Polisen beslöt att den inte skulle avlivas och nu har kommunen JO-anmält polisen.

Ingrid 79 år fällde 20-taggare

Strömsund (JJ) Att åldern inte har någon betydelse är Ingrid Ludwig, 79 år, ett levande bevis på. I går fällde hon en riktig drömtjur på 20-taggar i Lillvikens Jaktlag, i norra Jämtland.

Det är den vikbara Tikkan polisen vill stoppa

Umeå (JJ) Andra vapen kan enkelt plockas isär och blir då kortare än Tikka T3 TAC A1. Men det är bössan med den vikbara kolven polisen vill stoppa. Nu ska saken upp i Kammarrätten och hittills har tvisten om Tobias Lindgrens licens kostat honom 74 000 kronor.

Annonser