Jaktlust lanserar ny gratistjänst

Kungsbacka (JJ) Mikael Jägare och Thomas Ekberg, duon bakom konceptet Jaktlust.com lanserar nu ytterligare en gratistjänst för jägarkåren.
Mikael Jägare och Thomas Ekberg fortsätter att utveckla tjänsterna på sin hemsida. 
Foto: Per Jonson

Den nya tjänsten består i att Thomas Ekberg på filmklipp presenterar tips om tillvaratagande av vilt. Klippen kommer ligga i en ny filmavdelning som heter just ”Tillvaratagande av vilt”.

Tanken är att börja med med att visa tillvaratagning av rådjur. Urtagning, avhudning, grov- och finstyckning, trofékokning, trofémontering och slutlingen trofémätning och bedömning.

På Jaktlust.com kommer det sedan att fyllas på löpande i takt med att jaktsäsongen fortskrider och målsättningen är att Thomas Ekberg och Mikael Jägare ska täcka in och visa tillvaratagande av de flesta av jaktbara vilten.

– Vi anser att tillvaratagandet är något av det viktigast man bör kunna som jägare och kunskapen om hur man tar hand om viltet på ett bra, snyggt och hygieniskt sätt är oerhört viktigt, säger de i ett pressmeddelande och poängterar också nyttan av att kursledare för jägarexamen kan använda klippen i undervisningen.

AKTUELLT

Så blir lodjursjakten 2019

Länsstyrelserna är i färd med att fatta beslut om vinterns lodjursjakt. Flera län har redan fastställt tilldelningen. Här ser du vilka kvoter som meddelats.

Vill stoppa lodjursjakten

Kalmar/Jönköping (JJ) Svenska Rovdjursföreningen emotsätter sig att fem lodjur får skjutas i licensjakt i vinter i Kalmar och Jönköpings län.

Annonser