Jaktledaren berättar: Så fälldes vargen i Östergötland | Jaktjournalen
Just nu:
Annons
7 månader sedan östergötland
Den 40.9 kilo tunga vargtiken fälldes centralt i reviret. Bild: Länsstyrelsen och gettyimages, montage
Jaktledaren berättar: Så fälldes vargen i Östergötland
På torsdagsmorgonen fullbordades skyddsjakten på en varg i Långbogenreviret i Östergötland. Jakthund i band spårade fram den till en passkytt, berättar jaktledaren.
Länsstyrelsen beslutade om skyddsjakt på en varg efter upprepade attacker mot nötboskap. Ordföranden i Svenska Jägareförbundet i Östergötland, Leif Thomsen har varit jaktledare. På torsdagsmorgonen bestämde sig jägarna för att använda tre spårhundar och gå igenom ett område centralt i reviret. – Då fick vi en synobs på en varg och en av hundförararna gick dit. Han spårade med hunden i band i fem kilometer innan vargen kom ut framför en passkytt. Det blev ett mycket bra skott och vargen dog i princip på platsen, berättar Leif Thomsen.

Välnärd fjolårsvarg

Den skjutna vargen är en tik som väger 40,9 kilo. – Båda besiktningsmännen är överens om att det är en fjolårsvalp i gott hull, konstaterar Leif Thomsen. Vargreviret i Östergötland bildades 2017-2018 och är det första i modern tid i länet. I juni konstaterades två angrepp på nötboskap. Den 6 juli inträffade ytterligare en attack.
Mikael Moilanen mikael.moilanen@jaktjournalen.se 070 – 744 18 21
       

FLER ARTIKLAR PÅ SAMMA ÄMNE

  SENASTE NYTT

   VAPENTEST

    RECEPT

     FLER NYHETER

      Få koll på alla nyheter – aktivera notiser i din webbläsare
      Jag vill testa!