Jaktlaget hade varg på besök

Fredrika (JJ) Jaktlaget öster om Fredrika skulle jaga älg, men fick ställa in eftersom man fick besök av en orädd varg som man kunde följa i flera timmar.

Mitt  på dagen fick en medlem i jaktlaget syn på en varg  och vid flera tillfällen kunde samtliga nio personer i jaktlaget iaktta vargen.
Jägarna kopplade sin löshund och bytte område, men även där visade sig vargen. Först på eftermiddagen lämnade vargen området. Dagen efter sågs en varg i Tannfors utanför Lycksele.
Det kan vara samma varg, men då måste den ha simmat över två älvar och sprungit sju mil under natten.

AKTUELLT

Svårt vargbiten älg avlivad i Värmland

En älg som sargats svårt av vargar avlivades på onsdagen strax öster om Karlstad. – Den blödde väldigt och hade svåra bettskador, berättar Jägareförbundets ordförande i Värmland, Anders Olsson.

Inrikesministern svarar undflyende om skytteverksamheters framtid

Polisen arbetar med en ny policy som avser besiktning av skjutbanors tävlingsstationer. Blir riktlinjerna som de ser ut i dag verklighet kommer många skytteklubbars verksamhet försvåras. Inrikesminister Mikael Damberg svarar undflyende på Sten Berghedens skriftliga fråga om konsekvenserna av förslaget.

Kalle utbildar jägare i den ”skitigaste jakten”

– En del kursdeltagare inser att de aldrig kommer att jaga säl. Det här är nog den skitigaste jakt man kan tänka sig. Det säger förre jaktvårdskonsulenten Kalle Johansson, som driver säljaktsutbildningar inom nystartade förbundet "Allmogejägarna".

2019 års våtmarksstipendiat korad

Ett gediget arbete med våtmarker för att gynna fåglar som lever i denna biotop premieras varje år, genom Våtmarksstipendiet. I år landade stipendiet i Västergötland.

Annonser