Jaktlaget hade varg på besök

Fredrika (JJ) Jaktlaget öster om Fredrika skulle jaga älg, men fick ställa in eftersom man fick besök av en orädd varg som man kunde följa i flera timmar.

Mitt  på dagen fick en medlem i jaktlaget syn på en varg  och vid flera tillfällen kunde samtliga nio personer i jaktlaget iaktta vargen.
Jägarna kopplade sin löshund och bytte område, men även där visade sig vargen. Först på eftermiddagen lämnade vargen området. Dagen efter sågs en varg i Tannfors utanför Lycksele.
Det kan vara samma varg, men då måste den ha simmat över två älvar och sprungit sju mil under natten.

AKTUELLT

Gråhunden Zero räddad ur isvak efter en halvtimme

Det var nära att livet tog slut för gråhunden Zero på lördagen. Han gick genom isen och kämpade en halvtimme i vaken innan brandkåren lyckades rädda honom. – Chocken har inte lagt sig riktigt, säger husse Alexander Ekstam.

Krönika: Sveriges mest otacksamma uppdrag!

En eftersöksjägare vågade inte förkorta lidandet på varg häromdagen, en annan fick inte skottlossningstillstånd eftersom vildsvinet körts på i detaljplanerat område. För några år sedan omkom en eftersöksjägare under ett pågående eftersök. Otaliga är vittnesmålen som beskriver en vardag där medtrafikanter visar noll hänsyn och jaktmotståndare kallar eftersöksjägare kallblodiga mördare.

Annonser