Jaktia öppnar ny butik i Svängsta

Svängsta (JJ) Butikskedjan Jaktia öppnar till våren en ny butik i Svängsta mitt i Blekinges fiskrike. Den 500 kvadratmeter stora butiken kommer att ha avdelningar för sportfiske, jakt, vapen hund och fritid.

Det är i samarbete med Jan Hensche och Tero Jönsson som Jaktia nu öppnar i Svängsta i Blekinge.
Båda herrarna har lång och gedigen jakt- och fiskeerfarenhet, enligt ett pressmeddelande från Jaktia.
Jan Hensche, som blir butikschef, är i dag aktiv inom Jägarförbundet i Bleking och fungerar även som skytteledare. Tero Jönsson är sedan många år tillbaka entreprenör inom tillverkningsindustrin.

Förutom jakt, vapen och sportfiske kommer den nya butiken att erbjuda kurser i jägarexamen, jaktresor och vapenreparationer.
Alla Jaktias butiker kan erbjuda en Jägarskola i form av en intensivkurs där jägarexamen klaras av på fyra dagar. 
Enligt Jaktias VD Lars Martinsson expanderar Jaktiakedjan och målet är att dagens 32 butiker snart ska ha ökat till minst 50 stycken runt om i landet.

AKTUELLT

Kommun och polis oense om hotfull varg

Finland (JJ) Kommunstyrelsen i Vörå och polisen har kommit ihop sig om en närgången och hotfull varg. Polisen beslöt att den inte skulle avlivas och nu har kommunen JO-anmält polisen.

Ingrid 79 år fällde 20-taggare

Strömsund (JJ) Att åldern inte har någon betydelse är Ingrid Ludwig, 79 år, ett levande bevis på. I går fällde hon en riktig drömtjur på 20-taggar i Lillvikens Jaktlag, i norra Jämtland.

Det är den vikbara Tikkan polisen vill stoppa

Umeå (JJ) Andra vapen kan enkelt plockas isär och blir då kortare än Tikka T3 TAC A1. Men det är bössan med den vikbara kolven polisen vill stoppa. Nu ska saken upp i Kammarrätten och hittills har tvisten om Tobias Lindgrens licens kostat honom 74 000 kronor.

Annonser