Jaktia Falun AB får ny ägare och VD

Anette Berghäll tar över Jaktia Falun AB och tillträder som VD den 18 mars 2014. Anette har ett långt förflutet i branschen och kommer senast från Jaktia Orsa Outdoor. Jörgen Börjes kommer som tidigare att arbeta kvar i butiken.

– Jag är oerhört nöjd med den nya ledare och ägarbilden som kommer att vara ett stort stöd för Jaktia
Faluns utveckling och tillväxt. Med Anette förstärker vi organisationen med mycket bra erfarenhet inom försäljning och butikshandel.

Jaktia AB har för avsikt att även avyttra aktierna i Jaktia Örebro AB och Jaktia Kållered AB för att ha
möjlighet att fokusera på Jaktias franchisekoncept och butiksdrift.

– Vi har med denna lösning skapat förutsättningar för att ytterligare öka tempot med Jaktias butiksetableringar och utveckla vårt koncept säger Jaktias VD Lars Martinsson.

AKTUELLT

Nu ska Sveriges bästa harhund koras

Vrigstad (JJ) Nu är det snart dags för årets stora Stövarmästerskap, Stövar-SM för harhundar. Imorgon invigs arrangemanget i Vrigstad och Jaktjournalen finns naturligtvis på plats.

Bra jaktår för tjäder och vildsvin i Dalarna

Dalarna (JJ) Det är goda tider för skogsfågeljägarna och vildsvinsjägarna i Dalarna. Under senaste jaktåret sköts nästan dubbelt så många tjädrar som året innan – och antalet fällda vildsvin fortsätter öka.

Skadades när hjort attackerade

Linköping (JJ) Eftersöket på en skadad hjort blev dramatiskt när eftersöksjägaren plötsligt blev attackerad och landade så illa att räddningstjänst och ambulans fick inkallas. Olyckan inträffade utanför Sturefors i Linköpings kommun.

Debatt: Riksjaktvårdskonsulent rasar över älgrapport

Kungsbacka (JJ) Skogsstyrelsens föreslår en kraftig sänkning av älgstammen. I diskussioner kring hur mycket älgstammen skulle sänkas nämns en halvering. En hållning och målsättning som givetvis är helt oacceptabel för Svenska Jägareförbundet, landets jägare och högst sannolikt även för den breda allmänheten, skriver riksjaktvårdskonsulent Daniel Ligné i ett debattinlägg.

Skogsstyrelsen vill halvera älgstammen

Kungsbacka (JJ) I en ny rapport föreslår Skogsstyrelsen att man ska halvera älgstammen för att öka tillväxten i skogen. Dessutom föreslår myndigheten att man ska gå från älgförvaltningsområden till klövviltförvaltningsområden.

Annonser