Jaktia expanderar i Piteå

Piteå (JJ) Lagom till årets jakt- och fiskesäsong öppnar Jaktia Piteå genom den välkända fiske- och friluftsbutiken Nymans Fiske & Fritid i Piteå som går in i Jaktias franchisekedja.

Nymans Fiske & Fritid i Piteå storsatsar och bygger nu ut butiken med 600 m2 till totalt över 1 100 m2 butiksyta och en vapenbunker på ca 60 m2.

Butiken ägs och drivs av Tommy Nyman, som har en mycket lång och gedigen erfarenhet från jakt- och sportfiskebranschen. Företaget grundades 1999. Tommy är en välkänd profil i Piteå som även driver en fiskgrossistverksamhet. Nymans Fiske & Fritid är vida känd för trevlig och kunnig personal, god service och stor flexibilitet kombinerat med ett brett sortiment av välkända varumärken, tack vare samarbete med de största leverantörerna inom sportfiske och fritidsbranschen. I och med samarbetet med Jaktia får man nu även tillgång till ett komplett sortiment på jakt-, ammunition-, och vapensidan.

För närvarande har Nymans sju anställda men kommer att behöva utöka med fler butikspersonal med jakt och skytteerfarenhet.

Det här känns som en mycket bra lösning, säger Jaktias VD Lars Martinsson.

– Vi är laddade för att kunna ta hand om regionens alla jägare och sportfiskare. Nu tar vi Jaktiakonceptet vidare och utökar vår närvaro rejält, säger Lars Martinsson, VD vid Jaktia AB.

– Det finns ett mycket stort intresse för jakt och sportfiske i regionen som gör det extra roligt att stärka vår position här. Nymans attraheras av vårt franchisekoncept där Jaktia AB bistår med ett flertal olika konceptlösningar. Tidigare har Nymans varit fristående och inte haft samma möjlighet till gemensamhetslösningar. Detta känns riktigt bra att nu kunna erbjuda ännu bredare sortiment och attrahera nya kundgrupper inom jakt, skytte och uteliv”.

Jaktia visar sedan några år tillbaka upp en starkt växande distribution genom nya butiker runt om i landet.

– Förutom jakt, fiske och vildmark erbjuds även intensivkurser i Jägarexamen och jakt- och fiskeresor. Vi satsar mycket på aktiviteter och kundevenemang och givetvis vapenservice. Vi vill att butiken ska fungera som en naturlig mötesplats för våra kunder, avslutar Nymans VD Tommy Nyman.

 

 

AKTUELLT

Skarp kritik mot polisens hantering av vapenärenden

Linköping (JJ) Polisprofessor Stefan Holgersson riktar skarp kritik mot polisens myndighetsutövning i vapenärenden. I en forskningsrapport kommer han fram till att polisen klipper och klistrar i lagtexter och inte lägger fram uppgifter som talar till klagande personers fördel.

Annonser