Jakthundar dog på grund av polisslarv

Kristianstad (JJ) Två korthåriga vorsteh dog helt i onödan i februari sedan de rymt. De hittades nämligen, men upphittaren fick rådet av polisen att släppa dem, trots att ägaren anmält dem försvunna.

Den fruktansvärda händelsen drabbade jägaren Per Åsheim, Lillö Kungsgård. Hans båda niomånaders vorstehvalpar rymde en dag i februari. När de inte kom hem på kvällen anmäldes de försvunna till polisen och bara en timme senare återfanns en kvinna dem vid en väg.

Hon kontaktade polisen men fick då beskedet att släppa lös dem igen om hon inte kunde ta med dem hem. På grund av allergi i familjen vågade hon inte det och lät de två jakthundarna springa i väg igen.

Två dagar senare ser hon Per Åsheims Facebookinlägg om hans bortsprungna hundar. Hon kontaktar honom och berättar vad hon varit med om.

Först närmare två veckor senare hittas resterna av jakthundarna intill i väg i närområdet och Per Åsheim får till slut nys om observationen och kan åka dit och finna sina två jakthundar döda i dikeskanten.

Per Åsheim är mycket kritisk till Polisens agerande och planerar att anmäla dem för tjänstefel.

– det hade kunnat sluta lyckligt. Det går inte att skylla på omorganisationen inom polisen, säger han till Kristianstadsbladet.

ANNONS ▼
ANNONS ▼
AKTUELLT
ANNONS ▼

Annonser