Jakthärvan: Skarp kritik mot läckor i utredningen

Västmanland (JJ) Karl Hedins försvarare riktar skarp kritik mot läckor i utredningen kring illegal vargjakt. – Polisen läcker och åklagaren deltar i den här kakafonin, allt i syfte att kasta skit på min klient, säger advokat Sven Severin till Dagens Industri, DI.

Advokat Sven Severin har fått läsa i tidningarna om gift och vargar som ska ha eldats upp på sågverket i Karbenning. Bild: Gettyimages och Mikael Moilanen, montage

Severin säger till tidningen att han måste läsa kvällspressen om han ska få veta någonting om utredningen.

– Den enda som verkar vara bunden av förundersökningssekretess är advokaten. Det kastas skit på Hedin och jag kan inte kasta tillbaka, säger Sven Severin till DI.

Nya uppgifter i media

Bland annat har tidningen Expressen berättat att vargar misstänks ha eldats upp i en bränslepanna vid sågverket i Karbenning. Tidningarna har också publicerat uppgifter om gift som ska ha påträffats hemma hos en av de misstänkta.

Sven Severin hävdar att media publicerar uppgifter som han inte fått ta del av vid häktningsförhandlingarna eller via häktnings-PM.

Förundersökningssekretessen förhindrar honom dessutom att berätta för sin klient, Karl Hedin, vad tidningarna skriver.

Karl Hedin förnekar brott men sitter häktad tillsammans med fyra andra män. De är misstänkta för brott i samband med påstådd illegal jakt på bland annat varg.

”Då blir det lite fånigt”

Åklagare Lars Magnusson säger till Jaktjournalen att han tillbakavisar Sven Severins anklagelser helt.

– Det har säkert spridits uppgifter men inte från mig. Du vet mycket väl hur det är, att journalister vet en hel del. Och då är det lite fånigt om jag förnekar det. Det är redan ute – de har fått informationen från annat håll. Om jag bedömer att det inte skadar utredningen, kan jag kanske bekräfta sådana saker, säger Lars Magnusson.

Mikael Moilanen
mikael.moilanen@jaktjournalen.se
070 – 744 18 21
ANNONS ▼
ANNONS ▼
AKTUELLT

300 sidor gratis jakt- och fiskereportage!

Nu släpps resebegränsningarna inom landet och för att fira det bjuder vi på 300 sidor Jakt- och fiskereportage – gratis! Här hittar du läsning från tidningarna Jaktjournalen, Fiskejournalen, Jaktmarker & Fiskevatten och Allt om Flugfiske.
ANNONS ▼