Jakthärvan: Skarp kritik mot läckor i utredningen

Västmanland (JJ) Karl Hedins försvarare riktar skarp kritik mot läckor i utredningen kring illegal vargjakt. – Polisen läcker och åklagaren deltar i den här kakafonin, allt i syfte att kasta skit på min klient, säger advokat Sven Severin till Dagens Industri, DI.

Advokat Sven Severin har fått läsa i tidningarna om gift och vargar som ska ha eldats upp på sågverket i Karbenning. Bild: Gettyimages och Mikael Moilanen, montage

Severin säger till tidningen att han måste läsa kvällspressen om han ska få veta någonting om utredningen.

– Den enda som verkar vara bunden av förundersökningssekretess är advokaten. Det kastas skit på Hedin och jag kan inte kasta tillbaka, säger Sven Severin till DI.

Nya uppgifter i media

Bland annat har tidningen Expressen berättat att vargar misstänks ha eldats upp i en bränslepanna vid sågverket i Karbenning. Tidningarna har också publicerat uppgifter om gift som ska ha påträffats hemma hos en av de misstänkta.

Sven Severin hävdar att media publicerar uppgifter som han inte fått ta del av vid häktningsförhandlingarna eller via häktnings-PM.

Förundersökningssekretessen förhindrar honom dessutom att berätta för sin klient, Karl Hedin, vad tidningarna skriver.

Karl Hedin förnekar brott men sitter häktad tillsammans med fyra andra män. De är misstänkta för brott i samband med påstådd illegal jakt på bland annat varg.

”Då blir det lite fånigt”

Åklagare Lars Magnusson säger till Jaktjournalen att han tillbakavisar Sven Severins anklagelser helt.

– Det har säkert spridits uppgifter men inte från mig. Du vet mycket väl hur det är, att journalister vet en hel del. Och då är det lite fånigt om jag förnekar det. Det är redan ute – de har fått informationen från annat håll. Om jag bedömer att det inte skadar utredningen, kan jag kanske bekräfta sådana saker, säger Lars Magnusson.

Mikael Moilanen
mikael.moilanen@jaktjournalen.se
070 – 744 18 21
AKTUELLT

Gråhunden Zero räddad ur isvak efter en halvtimme

Det var nära att livet tog slut för gråhunden Zero på lördagen. Han gick genom isen och kämpade en halvtimme i vaken innan brandkåren lyckades rädda honom. – Chocken har inte lagt sig riktigt, säger husse Alexander Ekstam.

Krönika: Sveriges mest otacksamma uppdrag!

En eftersöksjägare vågade inte förkorta lidandet på varg häromdagen, en annan fick inte skottlossningstillstånd eftersom vildsvinet körts på i detaljplanerat område. För några år sedan omkom en eftersöksjägare under ett pågående eftersök. Otaliga är vittnesmålen som beskriver en vardag där medtrafikanter visar noll hänsyn och jaktmotståndare kallar eftersöksjägare kallblodiga mördare.

Annonser