Jaktguide vådaskjuten i ansiktet

Skellefteå (JJ) Jaktguiden som blev skjuten i trakten av Gautosjön utanför Arjeplog på fredagen är Skelleftebo, bekräftar polisen i Norrbotten.

– Det stämmer att mannen är hemmahörande i Skellefteå, säger Malin Norstedt, jourhavande förundersökningsledare vid Norrbottenspolisen.

Mannen, som är född 1960, träffades av blyhagel i ansiktet under en fågeljakt. Mannen flögs med ambulanshelikopter till Sunderby sjukhus. Han uppges ha klarat sig utan livshotande skador och vårdas just nu på sjukhus.

Utredningen ligger nu hos utredare vid polisen i Piteå Älvdal och jag tror säkert att det finns misstanke om brott.

Jag kan tänka mig att de kommer att utreda om händelsen är ett fall av vållande till annans kroppsskada, säger Patrik Ström vid polisen till Norrbottens-Kuriren.

Polisen rubricerar händelsen som en arbetsplatsolycka.

Enligt polisen är det en guide som haft med sig en grupp utländska turister och jagat fågel och fått ett hagelskott i ansiktet.

Polisen letar en tolk för att kunna förhöra jägarna.

AKTUELLT

Unika filmsekvenser från björnskällning

Sveg (JJ) Benny Busk tog i fjol höst över den då drygt fyraåriga jämthundshanen Bamse. Då hade hunden aldrig tidigare skällt björn. Bennys första släpp med Bamse visade dock att hunden hade en dold talang. Nu i helgen lyckades Benny också filma ståndskallsarbete på björn med sin drönare.

Misstänks ha skadskjutit ko

Vimmerby (JJ) En ko hittades på lördagen så svårt skottskadad att hon fick avlivas. En jägare är misstänkt för att ha skjutit på kon.

Annonser