Jaktfrågor till politiker

Rättvik(JJ) Vid ett möte i Rättvik fanns det möjlighet att ställa jaktfrågor till representanter för alla partier som sitter i riksdagen. Det var Jägareförbundet Dalarna som var arrangör.

Mötet anordnades under måndag kväll.
–  Därför att det är väldigt intressant att veta var de lokala partierna står. Det känns som att vi vill ha lite tydligare svar och istället för att folk sitter och tycker saker på kammaren är det bättre att de kommer hit och ställer frågorna öppet, säger Helena Tysk, som sitter i Jägareförbundet Dalarnas styrelse, till Sveriges Radio P4 Dalarna.

AKTUELLT

Möttes av död älgtjur i trädgården

Veddige (JJ) När Lisbeth Claessons sambo skulle åka till jobbet upptäckte han en älg som låg och sov i trädgården. Lisbeth väcktes och tillsammans smög de ut med kameran. Älgen visade sig dock inte sova. Intill garageuppfarten låg den fina älgtjuren död.

Älgjakt med välgörenhetstema i Harrsjön

Harrsjön (JJ) Per Jonsson, Strömsund drabbades av cancer före jul 2017. Efter operation och behandling ville Per göra något för de som bor på patienthotellet och sysselsätter sig i dess hobbyverkstad Oasen i Umeå. Med hjälp av SCA styrdes en älgjakt upp med syfte att samla in pengar till Oasen. Det blev ett lyckat arrangemang.

Annonser