Jakten avlyst i Jämtland 2b

Ralph Persson med område 2B:s sista björn. Görviken (JJ) Ralph Persson fällde den sista björnen på tilldelningen i Jämtland, område 2B. Enligt Ralph var det hans bästa jaktdag någonsin. Allt stämde!

Ralph Persson jagade tillsammans med den gamla skidåkaren och OS-medaljören Jan Halvarsson, som tog silver på sprinten i OS i Grenoble 1968.

De två jägarna höll i dag till i skogarna kring Görviken. I morse när de var ute och spårade av en sträcka Började plotthundarna Alabama och RJ att tydligt markera att de ville i väg.

– De fick vittring och skulle bara i väg och i stressen glömde jag att få i gång pejlarna.

Hundarna for och Ralph och Jan fick försöka förfölja skallen så gott det gick. Efter ett par timmar lyckades de lokalisera ståndskallet på andra sidan Görvikssjön och Ralph smög in.

– När jag kom fram klättrade jag upp på en sten för jag trodde björnen låg bakom den, men det visade sig att Alabama och RJ träat björnen.

Ralph fällde björnen, en hanne på 59 kilo, den sista i Jämtlands område 2B.

– Hundarna gjorde ett superjobb, men jag var många gånger orolig när jag inte kunde se dem på någon pejk och det i bland blev tyst. Tänk om de hade blivit skadade i skogen och jag inte kunde ha lokaliserat dem.

Hittills har totalt 157 björnar rapporterats in till SVA. Det är över halvparten av årets tilldelning på 274 djur.

Längdskidåkaren och OS-medaljören Jan Halvarsson styrde båten när björnen bärgades.
AKTUELLT

Möttes av död älgtjur i trädgården

Veddige (JJ) När Lisbeth Claessons sambo skulle åka till jobbet upptäckte han en älg som låg och sov i trädgården. Lisbeth väcktes och tillsammans smög de ut med kameran. Älgen visade sig dock inte sova. Intill garageuppfarten låg den fina älgtjuren död.

Älgjakt med välgörenhetstema i Harrsjön

Harrsjön (JJ) Per Jonsson, Strömsund drabbades av cancer före jul 2017. Efter operation och behandling ville Per göra något för de som bor på patienthotellet och sysselsätter sig i dess hobbyverkstad Oasen i Umeå. Med hjälp av SCA styrdes en älgjakt upp med syfte att samla in pengar till Oasen. Det blev ett lyckat arrangemang.

Annonser