Jaktelever tjuvjagade på Öknaskolan

Nyköping (JJ) Tre jaktelever på Öknaskolan i Nyköping misstänkts för jaktbrott efter att ha tjuvjagat i närheten av skolan skjutet en hackspett och en koltrast. Förutom hackspetten och koltrasten har jakteleverna även skjutit ett par kanadagäss. fåglarna ligger nu i en frys på Öknaskolan och rektor Per Fermvik är djupt besviken.

Skolan fick kännedom om den olagliga jakten för ungefär en vecka sedan andra elever hade nåtts av rykten om fågeljakten och slog larm till personalen. Kort därefter vände sig skolan till polisen och gjorde en polisanmälan. Jakten ägde rum någon gång mellan 1 och 2 april i år.

– Eleverna som avslöjade jakten gjorde rätt, säger Per Fermvik.
– De misstänkta eleverna har erkänt och säger att de ångrar sig. Kanske handlar det om något slags ungdomligt oförstånd, säger Per Fermvik, till Södermanlands Nyheter.

AKTUELLT

Vill stoppa lodjursjakten

Kalmar/Jönköping (JJ) Svenska Rovdjursföreningen emotsätter sig att fem lodjur får skjutas i licensjakt i vinter i Kalmar och Jönköpings län.

Får dödade av lodjur i Skåne

Skåne (JJ) Två får har konstaterats dödade av lodjur utanför skånska Örkelljunga. – Vi ser lodjur då och då, bland annat på åtelkamerorna, berättar en Jägare.

Laika skjuten – attackerade nötkreatur

Östergötland (JJ) En östsibirisk laika som smitit hemifrån sköts av en jägare när hunden rivit ner en ko i en hage. Händelsen inträffade för en dryg vecka sedan i södra Östergötland.

Naturbevakare ångrar förhastat tjuvjaktsinlägg

När Rovdjursföreningen meddelade att varghanen i Juvbergsreviret sannolikt var tjuvjagad blev det hård tongång i facebooktråden. Naturbevakare Mats Hallin tyckte att "myndigheterna borde sluta dalta med dessa kriminella personer". Problemet är att vargen dog en naturlig död.

Debatt: Hur skulle det bli om alla tar lagen i egna händer?

Lagbrott ska utredas av polis och åklagare, inte av någon slags lynchmobb i media. Men det är extra allvarligt att man misskrediterar polis och åklagarväsendet, eller smutskastar tipsare, anser debattören i sin replik på tidigare debattartikel.

Nya jaktprov på gång i Vorstehklubben

Stenkullen (JJ) De senaste dagarna har det diskuterats flitigt i fågelhundsgrupper på sociala medier. Orsaken är att Vorstehklubben just nu ska ta fram förslag på nya jaktprov med inspiration från Tyskland.

Annonser