Annons
Jaktbutik hårt drabbad av inbrott - Jaktjournalen
Senaste nytt:
Annons
2 månader sedan inbrott
Tjuvarna slog till vid två tillfällen mot butiken JG Jakt. Ägaren Christian Berndson hoppas att polisen kan gripa förövarna, inte minst för att slippa oro över att det händer igen. Montage. Foto Getty images och privat.
Jaktbutik hårt drabbad av inbrott
Ägaren: "Det skulle betyda mycket om de kunde gripa de ansvariga"

Det var i augusti förra året som larmet i Christian Berndtssons jaktbutik gick för första gången. Bara en dryg månad senare var det dags igen. Kikarsikten och mörkersikten för miljonbelopp stals. Nu har två män dömts för häleri av en del av siktena men än har ingen kunnat gripas för själva inbrotten.

–  Det är bra att polisen fått tag i ett par av dem som är delaktiga. Än har vi inte hört något om hur utredningen om själva inbrotten går men jag vet att polisen jobbar hårt med att lösa det, säger butikens ägare Christian Berndtsson

Eftersom inbrotten skedde i inledningen av den klassiska jaktsäsongen så var butiken väl påfylld med produkter. De båda inbrotten tog hårt på butikens lager även om man hade sikten även i andra lokaler som det gick att fylla på med.

–  Det märktes att tjuvarna troligen varit och rekat ordentligt för det var bara dyra grejer som försvann, som Zeiss och Swarovski. Efter andra inbrottet kändes det uppgivet, det gick inte riktigt att greppa det som hänt och det känns personligt att bli utsatt för det här.

Har byggt nytt valv

Stölderna har naturligtvis också påverkat verksamheten ekonomiskt. För att öka säkerheten ytterligare har man bland annat byggt ett separat valv till siktena för att skydda dem ännu bättre.

Det har också delvis varit svårt att fylla på lagren igen. På värmesikten var det brist redan innan kriget i Ukraina och nu har det blivit ännu svårare. Det är heller ännu inte helt klart med försäkringsbolaget.

–  Vi väntar på att de sikten som har hittats ska besiktigas för att se om vi kan ta tillbaka dem. Risken är att de är illa hanterade. Vi är en gammal solid etablerad butik så vi klarar oss men det är bedrövligt att folk inte kan låta andras saker vara, säger Christian.

Tråkigare för kunderna

Det finns övervakningsbilder på tjuvarna och han hoppas att inbrotten kan klaras upp. Polisen har sagt att butiken har ett fullgott skydd och inte kan göra så mycket mer själva. Nu hoppas Christian på att stölderna kan klaras upp. Inte minst för att slippa oroa sig för en upprepning.

–  Det skulle betyda mycket om de kunde gripa de ansvariga. Brott ska inte löna sig och man skulle kunna släppa oron för att det ska hända igen. Samtidigt är det tråkigt att det här lett till att vi inte kan exponera grejerna på samma sätt. Det blir tråkigare för kunderna.

FLER ARTIKLAR PÅ SAMMA ÄMNE

  SENASTE NYTT

   VAPENTEST

    RECEPT

     FLER NYHETER

      Missa inga nyheter!

      Prenumerera på vårt nyhetsbrev
      Få koll på alla nyheter – aktivera notiser i din webbläsare
      Jag vill testa!