Jaktbutik bojkottar fällfångstföretag

Trollhättan (JJ) Jaktbutikskedjan Jakt & Uteliv som har fyra butiker i Sverige och en i Norge kommer sluta sälja fällor från fällföretaget Lotin sedan de uppmärksammat en provocerande bild på fällfångade och avlivade vildsvin.

Martin Sundell, butikschef på Jakt & Uteliv i Trollhättan kan inte ställa sig bakom fällfångst av vildsvin. Arkivfoto: Per Jonson

Martin Sundell, butikschef tycker vildsvinsfällor inte hör hemma i skogen.

– Jag blir så förbannad. Det är inte så här djur ska förvaltas i Sverige. Här jobbar vi stenhårt med att förkorta djurs lidande och ha en så hög etik som möjligt och så ser man sånt här. Det är inget vi står för, säger han.

Han syftar förstås på en bild som i veckan florerade på sociala medier, där ett stort antal årsgrisar låg uppradade framför en vildsvinsfälla. Bilden publicerades av fällföretaget i samband med att deras vildsvinsfälla efter en sju år lång rättsprocess slutligen blivit godkänd för användning.

– Så fort jag såg bilden skrev jag ett mejl och ombad företaget radera oss från sitt kundregister. Vi vill inte ha något mer med dem att göra. Jag hoppas andra jaktbutiker gör samma sak, säger han.

Jakt & Utelivs ställningstagande har även uppmärksammats på Facebook där många jägare stöttar butikens initiativ.

 

AKTUELLT

Möttes av död älgtjur i trädgården

Veddige (JJ) När Lisbeth Claessons sambo skulle åka till jobbet upptäckte han en älg som låg och sov i trädgården. Lisbeth väcktes och tillsammans smög de ut med kameran. Älgen visade sig dock inte sova. Intill garageuppfarten låg den fina älgtjuren död.

Älgjakt med välgörenhetstema i Harrsjön

Harrsjön (JJ) Per Jonsson, Strömsund drabbades av cancer före jul 2017. Efter operation och behandling ville Per göra något för de som bor på patienthotellet och sysselsätter sig i dess hobbyverkstad Oasen i Umeå. Med hjälp av SCA styrdes en älgjakt upp med syfte att samla in pengar till Oasen. Det blev ett lyckat arrangemang.

Annonser