Jaktbrott = viltolyckor!

Jönköping (JJ) Jägareförbundet slår nu fast att det är smitningar från viltolyckor som inneburit att antalet anmälda jaktbrott fördubblatas på kort tid.

Antalet anmälningar om jaktbrott i Jönköping och i hela landet har ökat dramatiskt de senaste två åren. . Sedan 2010 rubriceras smitningar från viltolyckor som jaktbrott och har därför ingått i statistiken, men den största ökningen skedde mellan 2012 och 2013.

– Det är med säkerhet viltolyckorna som är grejen. Anledningen till att det ökar först 2012 har att göra med att det tog ett tag för polisen att komma igång och uppmärksamma smitningarna, säger Jesper Einarsson, jaktvårdskonsulent i Jönköping.

– 90 till 95 procent av anmälningarna handlar om smitningar, tillägger han, till Jönköpings-Posten.

AKTUELLT

Unika filmsekvenser från björnskällning

Sveg (JJ) Benny Busk tog i fjol höst över den då drygt fyraåriga jämthundshanen Bamse. Då hade hunden aldrig tidigare skällt björn. Bennys första släpp med Bamse visade dock att hunden hade en dold talang. Nu i helgen lyckades Benny också filma ståndskallsarbete på björn med sin drönare.

Misstänks ha skadskjutit ko

Vimmerby (JJ) En ko hittades på lördagen så svårt skottskadad att hon fick avlivas. En jägare är misstänkt för att ha skjutit på kon.

Annonser