Jaktapp tar över konkurrent

Stockholm (JJ) Den populära jaktappen Wehunt satsar vidare och köper nu den konkurrerande jaktappen Genzo som Hylte jakt & lantman tagit fram.

Fler och fler jägare skaffar en jaktapp. Foto: Per Jonson

Genom sitt förvärv kommer Wehunt nu nå 80 000 användare och blir därmed Sveriges största jaktapp.

– Det innebär att ungefär 25 procent av alla som löser jaktkort i Sverige är användare, säger Lars Milde, vd på företaget till DI.

I appen kan kan man föra in data för sitt jaktlag, köpa kartor, men också ta del av nyheter som berör jaktliga frågor.

I år är Wehunts målsättningen att fortsätta attrahera nya användare men också omsätta tre miljoner kronor.

– Det här är en rätt ny företeelse för jägarkåren som är ganska konservativ. Men det gör också att när man har fastnat för något så stannar man, säger Lars Milde vidare.

AKTUELLT

Gråhunden Zero räddad ur isvak efter en halvtimme

Det var nära att livet tog slut för gråhunden Zero på lördagen. Han gick genom isen och kämpade en halvtimme i vaken innan brandkåren lyckades rädda honom. – Chocken har inte lagt sig riktigt, säger husse Alexander Ekstam.

Krönika: Sveriges mest otacksamma uppdrag!

En eftersöksjägare vågade inte förkorta lidandet på varg häromdagen, en annan fick inte skottlossningstillstånd eftersom vildsvinet körts på i detaljplanerat område. För några år sedan omkom en eftersöksjägare under ett pågående eftersök. Otaliga är vittnesmålen som beskriver en vardag där medtrafikanter visar noll hänsyn och jaktmotståndare kallar eftersöksjägare kallblodiga mördare.

Annonser