Jaktapp tar över konkurrent

Stockholm (JJ) Den populära jaktappen Wehunt satsar vidare och köper nu den konkurrerande jaktappen Genzo som Hylte jakt & lantman tagit fram.

Fler och fler jägare skaffar en jaktapp. Foto: Per Jonson

Genom sitt förvärv kommer Wehunt nu nå 80 000 användare och blir därmed Sveriges största jaktapp.

– Det innebär att ungefär 25 procent av alla som löser jaktkort i Sverige är användare, säger Lars Milde, vd på företaget till DI.

I appen kan kan man föra in data för sitt jaktlag, köpa kartor, men också ta del av nyheter som berör jaktliga frågor.

I år är Wehunts målsättningen att fortsätta attrahera nya användare men också omsätta tre miljoner kronor.

– Det här är en rätt ny företeelse för jägarkåren som är ganska konservativ. Men det gör också att när man har fastnat för något så stannar man, säger Lars Milde vidare.

AKTUELLT

Ny hundpejl från WeHunt

WeHunt lanserar en ny hundpejl - GPS Plus. Den kommer presenteras på Elmia Game Fair i Jönköping 30 maj – 1 juni. – Vi vågar påstå att detta är den mest kompletta lösningen för hundförare och jaktlag, säger Theodor Storm som är huvudutvecklare och vice VD på WeHunt.

Blaser R8 Silence – inbyggd ljuddämpare

Blaser R8 Silence är det senaste i Blasers R8 familj. Vid en första anblick ser den nya skapelsen en smula klumpig ut och ger ett tungt intryck. Skenet bedrar och efter en stund har ögat vant sig och efter besöken på skjutbanan är habegäret i fullt sving.Blaser R8 Silence är den första serietillverkade jaktstudsaren med ljuddämpningen integrerad i pipan. Men smakar det så kostar det.

Annonser