Jakt ska locka invandrare till landsbygden

Norrköping (JJ) Älgtjuren fick gå men ett rådjur fälldes till marken. Ett 25-tal flyktingar fick uppleva när ett rådjur fälldes på Vikbolandet på måndagen. Jakten är en stor del av livet på den svenska landsbygden och Projektet Ny på landet vill att landsbygden ska fortsätta att leva och frodas, gärna med hjälp av flyktingar från andra länder.

Under några dagar har Ny på landet visat nyanlända och inte fullt så nyanlända, mestadels från Afghanistan, i den svenska naturen. Tanken är att intresset för att slå sig ned på landsbygden ska väckas. På måndagen var det älgjakt med flyktingarna som drevkarlar.

– Jättekul och jättespännande, summerade ZafarRezai från Afghanistan efter förmiddagens första pass i storskogen tillsammans med jaktlaget, till Norrköpings Tidningar.

Förutom att jaga, eller åtminstone att gå i drevet, får deltagarna i Ny på landet lära sig allt om hur man beter sig i den svenska naturen. Hur man klär sig efter väder, vad allemansrätten är för någonting och vad det moderna friluftslivet kan innebära.

De cirka 25 flyktingarna i projektet kommer från hela länet och är mellan 16 och 29 år gamla.

AKTUELLT

Jägare fann fullt utvecklat foster i dovhind

Västsverige (JJ) Ett jaktlag i Västsverige blev minst sagt konfunderade när de på en jakt i helgen passade en dovhind. De fann nämligen ett fullt utvecklat foster i henne. Med andra ord skulle hon kalva nu i dagarna, omkring tre månader senare än normalt.

Annonser