Annons
Jakt på varg i gränsrevir stoppas av domstol - Jaktjournalen
Senaste nytt:
Annons
1 år sedan
Förvaltningsrätten stoppar jakten i Prästskogsreviret. Arkivfoto: Per Jonson
Jakt på varg i gränsrevir stoppas av domstol
I november dödades hund i reviret

Förvaltningsrätten går på de överklagandes linje och stoppar licensjakten på varg i Prästskogsreviret i norra Gävleborgs län. Orsaken är att reviret går in i norra rovdjursförvaltningsområdet, och där är bara skyddsjakt på varg tillåten i dagsläget.

Licensjakten på varg som ska dra igång den andra januari har överklagats av många, men jakten kommer kunna äga rum, bortsett från i Prästskogsreviret i norra Gävleborgs län. Där upphäver förvaltningsrätten länsstyrelsens beslut.

Reviret delas mellan Gävleborgs län, Jämtlands län samt Västernorrlands län och sex vargar skulle få fällas i reviret. En jämthund dödades i reviret så sent som i november.

”Att licensjakt inte bedöms kunna ske i reviret Prästskogen beror i huvudsak på att reviret delas med andra nordliga län, som har så låg förekomst av varg att någon licensjakt inte bör ske”, skriver förvaltningsrätten på sin hemsida.

Fem länsstyrelser har beslutat om licensjakt på totalt högst 33 vargar i sex olika revir. Jaktperioden är andra januari till 15 februari 2022.

FLER ARTIKLAR PÅ SAMMA ÄMNE

  SENASTE NYTT

   VAPENTEST

    RECEPT

     FLER NYHETER

      Missa inga nyheter!

      Prenumerera på vårt nyhetsbrev
      Få koll på alla nyheter – aktivera notiser i din webbläsare
      Jag vill testa!