Jakt på tvättbjörn i Halland

Halland(JJ) Man söker efter en tvättbjörn i norra Halland. Orsaken är att länsstyrelsen fått information om att en trolig tvättbjörn setts nära bebyggelse i området.

Genom uppsatta kameror ska man försöka fota djuret. Det finns en oro för att djuret kan orsaka problem. Om det verkligen är en tvättbjörn så blir det jakt på den, enligt länsstyrelsen. 

– Dels skadar de den biologiska mångfalden, de är rovdjur och äter bland annat ägg och fågelungar. Sedan gör de stor skada genom att de lätt tar sig in i sommarstugor och river loss isolering för att göra vinterkvarter. På det sättet har de ställt till stor skada för försäkringsbolag i Tyskland, säger Martin Broberg, rovdjurshandläggare på länsstyrelsen, till Sveriges Radio P4 Halland.

AKTUELLT

Bokmärk hemsidan – JJ-appen försvinner

Kungsbacka (JJ) Från och med den 18 augusti är det www.jaktjournalen.se som gäller. Då släcker vi nämligen ner vår nyhetsapp. På vår hemsida kommer nyheter, filminslag och radiointervjuer till sin rätt på ett betydligt bättre sätt. Se till att bokmärka sajten och skapa en ikon på hemskärmen på din mobil.

Annonser