Jakt på Mullsjölodjur resultatlös

Mullsjö (JJ) Skyddsjakten på det fårdräpande lodjuret i Mullsjötrakten är nu avslutad. Inga angrepp har ägt rum under skyddsjaktstiden.

Skyddsjakten på lodjur i området kring Mullsjö startade i slutet av oktober. Ett av kriterierna för skyddsjakten var att den skulle påbörjas i anslutning till ett angrepp för att säkerställa jakt på rätt individ.

Men under skyddsjaktsperioden har inte några fler angrepp på får skett och i veckan gick jakttiden ut. Länsstyrelsen är dock öppna för att dra igång skyddsjakten om nya angrepp sker.

– Blir det ett nytt angrepp så får man ju bedöma om man ska ta ett nytt beslut eller inte, Henrick Blank, enhetschef på länsstyrelsen till Jönköpingsposten.

AKTUELLT

Oenighet om höstens älgjakt i norra Dalsland

Dalsland (JJ) Flera jaktlag ställer helt in älgjakten i norra Dalsland eftersom de anser att det finns för lite älg. En helt förkastlig taktik, enligt Jonas Löfqvist, ordförande i det aktuella älgförvaltningsområdet.

Hundstopp vid björnåtel ska skydda honor med ungar

Stockholm (JJ) Nu kommer en ny förklaring till varför det är förbjudet för björnhundar att ta upp spår vid åtel. Regeln ska skydda honor med ungar, säger Per Risberg, handläggare på Naturvårdsverket, i Jaktjournalens webbradio.

Annonser