Jakt på IP-adresser efter hot mot rävjägare

Tyskland (JJ) En ung kvinnlig jägare blev överöst med näthat när hon lade ut en bild på sig själv och en skjuten räv. Nu jagar polis och åklagare de anonyma hatarna.

En skjuten räv och hot på Facebook har lett till en polisutredning i Tyskland. Foto: Holger Nilsson

Land Landbruk citerar TopAgrar som i sin tur citerar det tyska jägareförbundet, DJV.

Jägaren fick inom ett par dagar hundratals hatiska kommentar när hon lade ut en bild på den fällda räven på Facebook. Enskilda skribenter hotade med att söka upp henne i hemmet.

Åklagaren uppges ta saken på stort allvar och nu jagar poliser de hotfulla skribenterna via deras IP-adresser (engelska: Internet Protocol address). DJV:s företrädare framhåller att personerna bakom hoten inte ska tro att de kan gömma sig bakom anonymitet.

– Det kommer att ta sin tid, och vi jägare vana att vänta, säger säger jägarförbundets talesman Torsten Reinwald.

ANNONS ▼
ANNONS ▼
AKTUELLT

Åt trafikdödad kviga – Åtalas för jaktbrott

Efter att ha kört på en kviga rensade den 50-årige föraren och hans kamrater den från vom och glassplitter, och delade på köttet. Men de hade inte jakträtt på platsen och nu åtalas de för jaktbrott, skriver Värmlands Folkblad.

Hårkorset: Kom i form med HI-metoden!

Direkt efter tolvslaget fattas tusentals mer eller mindre välgrundade beslut att börja ”ett nytt liv”. Det finns många metoder att gå ner i vikt och komma i form. Den som vill börja det nya året, som det gamla slutade, kan välja champagnemetoden, medan personer lagda år vegohållet kanske finner ett alternativ i bananmetoden. Rovdjursmetoden påstås vara perfekt för den urbane jägaren. Men Jaktjournalens skribent Kjell Brännström vill slå ett slag för HI-metoden.

Laga till en smarrig hare i ugnen

Hare är ett underskattat matvilt. Prova att tillaga haren i ugnen. Du behöver: 1 hare 5 msk olivolja 1 l vatten 2 vitlökar ½ kg tomater Rosmarin och timjan efter smak salt och peppar eventuellt lite viltfond   Gör så här: •   Lägg alla bitar först 1 dygn i mjölk eller filmjölk om du vill
ANNONS ▼

Annonser