Jakt på 90 knubbsälar

Göteborg (JJ) Naturvårdsverket tillåter skyddsjakt på 90 knubbsälar på västkusten, 50 i Västra Götalands län och 40 i Hallands län. Avskjutningen sker för att yrkesfisket, främst ålfisket, inte ska drabbas av knubbsälen.

Det finns drygt 15 000 knubbsälar på Västkusten. Stammen har återhämtat sig efter utbrott av virussjukdomar 1998, 2002 och 2006 som tog hårt.
Svenska Jägareförbundet hade föreslagit en skyddsjakt på 240 sälar, hälften i Västra Götalands och hälften i Hallands län. Förra året tilläts skyddsjakt på 50 knubbsälar.

AKTUELLT

Bokmärk hemsidan – JJ-appen försvinner

Kungsbacka (JJ) Från och med den 18 augusti är det www.jaktjournalen.se som gäller. Då släcker vi nämligen ner vår nyhetsapp. På vår hemsida kommer nyheter, filminslag och radiointervjuer till sin rätt på ett betydligt bättre sätt. Se till att bokmärka sajten och skapa en ikon på hemskärmen på din mobil.

Klarar sig kalven i vinter? Hur många älgar dör?

Fagersta (JJ) – Vi har inte upplevt sådant här väder tidigare. Det går inte att förutse hur många vilda djur som kommer att dö till följd av värmen och torkan. Det säger Jägareförbundets forskningsansvarige, Fredrik Widemo.

Älgjaktsvinnarna klara

Kungsbacka (JJ) Varje höst lottar Jaktjournalen ut fem platser till tidningens älgjakt i Ströms Vattudal. Som vanligt är intresset mycket stort. Och de lyckliga vinnarna är…

Annonser