Jakt på 30 björnar i Gävleborg

Gävleborg (JJ) 30 björnar får fällas i årets licensjakt i Gävleborg.

Det blir licensjakt på 30 björnar i Gävleborg. Jakten är tillåten från 21 augusti till 15 oktober. Foto: Istock

Länet delas in i två områden där det får skjutas 24 björnar i område ett och sex björnar i område två.

Så här skriver länsstyrelsen om områdesindelningen:

”Delområde 1: De delar av länet som ligger väster om väg 83 fr.o.m. länsgränsen mot Västernorrland t.o.m. Lilltjära strax söder om Kilafors samt de delar av länet som ligger väster om väg 272, från Lilltjära söderut t.o.m. Dalälven. Högst 24 björnar får fällas i delområde 1.
Delområde 2: De delar av länet som ligger öster om väg 83 from länsgränsen mot Västernorrland t.o.m. Lilltjära strax söder om Kilafors, samt de delar av länet som ligger öster om väg 272, från Lilltjära söderut t.o.m. Dalälven. Högst 6 björnar får fällas i delområde 2.”

AKTUELLT

Ulkeröd – en undangömd bohuslänsk pärla

Hedekas (JJ) Med utsikt mot Kynnefjäll och omgiven av betesmarker och böljande kullar ligger Ulkeröds Gård. En fantastisk pärla där familjen Lyrdal inte sparat på krutet. För den jakt- och skytteintresserade som uppskattar expertis på alla plan är detta rätt ställe att spendera en helg.

Vi är Jaktjournalen: Tommy jagar helst rovdjur

Kungsbacka (JJ) Jaktjournalen hade inte varit något utan alla våra duktiga medarbetare. Men vilka är de och vad jagar de helst när de inte skriver och fotar för vår räkning? Nu i juli tar vi tempen på personerna bakom kulisserna. I dag är det vår utrustningsredaktör Tommy Östlunds tur.

Annonser