Jakt- och fiskeutredningen skrotas

Kiruna (JJ) Sören Ekströms jakt- och fiskeutredning kommer att kastas i papperskorgen. Det berättade statsminister Fredrik Reinfeldt när han besökte gruvtolvan för att diskutera a-kassa och fjälljakt.

Reinfeldt menade att utredningens förslag sätter äganderätten åt sidan och inflytandet över jakten ges till förmån för samerna något som upplevs som provocerande av många.Enligt Reinfeldt togs inte utredningen emot bra och därför tänker man inte fullfölja den.

AKTUELLT

Ny hundpejl från WeHunt

WeHunt lanserar en ny hundpejl - GPS Plus. Den kommer presenteras på Elmia Game Fair i Jönköping 30 maj – 1 juni. – Vi vågar påstå att detta är den mest kompletta lösningen för hundförare och jaktlag, säger Theodor Storm som är huvudutvecklare och vice VD på WeHunt.

Blaser R8 Silence – inbyggd ljuddämpare

Blaser R8 Silence är det senaste i Blasers R8 familj. Vid en första anblick ser den nya skapelsen en smula klumpig ut och ger ett tungt intryck. Skenet bedrar och efter en stund har ögat vant sig och efter besöken på skjutbanan är habegäret i fullt sving.Blaser R8 Silence är den första serietillverkade jaktstudsaren med ljuddämpningen integrerad i pipan. Men smakar det så kostar det.

Annonser