Jakt för unga på höstlovet

Backe (JJ) Under höstlovet finns flera möjligheter till jakt för unga jägare. Ett jaktläger för ungdomar är igång i Backe och senare under veckan kommer nyblivna jägare att jaga rådjur på Andersön.

– Jaktintresserade ungdomar ska få komma ut och jaga, säger Magnus Hansson vid Svenska Jägareförbundet som är en av arrangörerna.

För andra året i rad arrangeras ett jaktläger för ungdomar mellan 15-18 år i Backe. Under tre dagar får de prova på harjakt med stövare och även andra jaktformer. Lägret arrangeras av Jägareförbundet Strömsund i samarbete med Sunnansjögårdens jakt och fiske.

Senare under veckan kommer ett tiotal nya jägare att jaga rådjur med drivande hund på Andersön utanför Östersund. Initiativet kommer från Svenska Jägareförbundet Östersund-Bräcke, Torsta och Sveaskog som tillsammans bjudit in personer som nyligen tagit jägarexamen.  

Även i västra Jämtland och Hammerdal arrangeras höstlovsaktiviteter kring jakt under veckan.

AKTUELLT

Jägare fann fullt utvecklat foster i dovhind

Västsverige (JJ) Ett jaktlag i Västsverige blev minst sagt konfunderade när de på en jakt i helgen passade en dovhind. De fann nämligen ett fullt utvecklat foster i henne. Med andra ord skulle hon kalva nu i dagarna, omkring tre månader senare än normalt.

Annonser