Jägmästarstudenter raggar nya studenter

Umeå (JJ) Söktrycket på Jägmästarprogrammet har minskat och nu gör studenterna på programmet en insats för att uppmärksamma vilken bra och värdefull utbildning det är.

Intresset för Jägmästarutbildningen har sjunkit och nu startar därför stundenter på programmet en blogg för att visa hur intressant och rolig utbildningen är.

– Eftersom att söktrycket till Jägmästarprogrammet på SLU sjunker och allt färre är intresserade av att söka sig till ett yrkesliv inom de gröna näringarna, ansåg vår klass att det var dags att vi studenter engagerar oss. Vi tror på en framtid inom skogsbranschen och de gröna näringarna och vill gärna övertyga fler om att grönt är skönt. Därför har vi, med stöd från Kungliga svenska lantbruksakademin, startat bloggen på www.jagmastare.com där vi delar med oss av vår vardag som jägmästarstudenter, skriver Philip Öhrman student på jägmästarprogrammet i Umeå.

För den som är intresserad av naturen och de gröna näringarna är Jägmästarprogrammet en möjlig väg till yrkeslivet. Philip Öhrman beskriver hur undervisningen kan se ut.

– Till exempel kommer vi snart att besöka Prinskullen och Kvikkjokksdeltat för att lära oss mer om fjällvegetation m.m – en helt vanlig skoldag på jägmästarprogrammet. Vi drillas också dagligen av lärare från SLU som är experter inom sina ämnen – ämnen som idag är högaktuella och av stor betydelse vid en omställning till ett grönare samhälle. Tanken är också att vi ska fylla bloggen med information som vi själva saknade inför vårt val av utbildning, t.ex. personporträtt av studenter och yrkesverksamma.

Kolla in studenternas nya blogg här>>

AKTUELLT

Skarp kritik mot polisens hantering av vapenärenden

Linköping (JJ) Polisprofessor Stefan Holgersson riktar skarp kritik mot polisens myndighetsutövning i vapenärenden. I en forskningsrapport kommer han fram till att polisen klipper och klistrar i lagtexter och inte lägger fram uppgifter som talar till klagande personers fördel.

Vi är Jaktjournalen: Kristofer jagar gås professionellt

Kungsbacka (JJ) Jaktjournalen hade inte varit något utan alla våra duktiga medarbetare. Men vilka är de och vad jagar de helst när de inte skriver och fotar för vår räkning. Nu i juli tar vi tempen på personerna bakom kulisserna. Idag är det Kristofer Hanssons tur.

Jakstuga på muséum

Östergötland (JJ) På Lantbruksmuséet i Ljusfallshammar har jaktstugan upphöjts till museiföremål.

Annonser