Jägmästarstudenter raggar nya studenter

Umeå (JJ) Söktrycket på Jägmästarprogrammet har minskat och nu gör studenterna på programmet en insats för att uppmärksamma vilken bra och värdefull utbildning det är.

Intresset för Jägmästarutbildningen har sjunkit och nu startar därför stundenter på programmet en blogg för att visa hur intressant och rolig utbildningen är.

– Eftersom att söktrycket till Jägmästarprogrammet på SLU sjunker och allt färre är intresserade av att söka sig till ett yrkesliv inom de gröna näringarna, ansåg vår klass att det var dags att vi studenter engagerar oss. Vi tror på en framtid inom skogsbranschen och de gröna näringarna och vill gärna övertyga fler om att grönt är skönt. Därför har vi, med stöd från Kungliga svenska lantbruksakademin, startat bloggen på www.jagmastare.com där vi delar med oss av vår vardag som jägmästarstudenter, skriver Philip Öhrman student på jägmästarprogrammet i Umeå.

För den som är intresserad av naturen och de gröna näringarna är Jägmästarprogrammet en möjlig väg till yrkeslivet. Philip Öhrman beskriver hur undervisningen kan se ut.

– Till exempel kommer vi snart att besöka Prinskullen och Kvikkjokksdeltat för att lära oss mer om fjällvegetation m.m – en helt vanlig skoldag på jägmästarprogrammet. Vi drillas också dagligen av lärare från SLU som är experter inom sina ämnen – ämnen som idag är högaktuella och av stor betydelse vid en omställning till ett grönare samhälle. Tanken är också att vi ska fylla bloggen med information som vi själva saknade inför vårt val av utbildning, t.ex. personporträtt av studenter och yrkesverksamma.

Kolla in studenternas nya blogg här>>

ANNONS ▼
ANNONS ▼
AKTUELLT

Dystert rekord i vargattacker – men ingen skyddsjakt

Sommaren 2020 kommer att gå till historien som ett dystert rekordår när det gäller vargattacker på fårbesättningar i Västra Götaland. Hittills har 41 får dött vid fem attacker. Nu visar det sig att en attack i Alingsås utfördes av samma varg som dödade får i Tiveden i Örebro län 10 maj.

Film: Ruggig närkontakt med stora älgtjurar

Tony Ögren i Västernorrland fick på måndagsmorgonen sådan närkontakt med två stora älgtjurar, att det blev nästan skrämmande. – Jag var beredd att hoppa bakom en rejäl tall som jag hade intill mig, säger Tony.
ANNONS ▼