Jägaröl blir Jaktöl

Göteborg (JJ) Nu är det klart, Jägaröl återuppstår med ny etikett: Jensens Jaktöl. I morgon trycks de nya etiketterna och nästa vecka kan de första backarna Jaktöl finnas på Systembolaget.

För ett par månader sedan stoppades tillverkningen av Jägaröl sedan tyska Jägermeister hotade med domstol då de ansåg att Jägaröl var ett varumärkesintrång. Varken grundaren Magnus Jensen, Göteborg eller Grebbestads Bryggeri ansåg sig vilja lägga pengar på en process i domstol. Istället har man nu  bytt namn och lanserar ölen under namnet Jensens Jaktöl.

– Det känns jättekul, dessutom fick vi oväntat bra hjälp av reklambyrån Lowe Brindfors som utan kostnad tagit fram sex nya etiketter med olika djurmotiv. Det är gamla nordiska bilder som nu ska pryda flaskorna, berättar Magnus Jensen för Jaktjournalen.

Även fortsättningsvis kommer Grebbestads Bryggeri att stå för innehållet, som blir detsamma som i Jägaröl.

– Vi har fått bra betyg för ölen och det känns naturligt att fortsätta med samma. Tidigare var ölen en beställningsvara på Systembolaget, men nu har flera bolag signalerat att man kan tänka sig att ta in ölen i deras fasta sortiment, avslöjar Jensen.

– Det här känns verkligen som en revansch sedan Jägarölen blev stoppad. Så vitt jag vet nu kan man börja beställa ölen redan i slutet av denna vecka, för leverans till älgjaktspremiären.

Jaktöl kommer att sälja på 50 cl flaska och priset blir 18 kr/flaskan. Jensens Jaktöl kommer att säljas med sex olika etiketter, med motiv från Nordiska gamla bilder på vilten, älg, gräsand, björn, kronhjort, tjäder och vildsvin.

AKTUELLT

Bokmärk hemsidan – JJ-appen försvinner

Kungsbacka (JJ) Från och med den 18 augusti är det www.jaktjournalen.se som gäller. Då släcker vi nämligen ner vår nyhetsapp. På vår hemsida kommer nyheter, filminslag och radiointervjuer till sin rätt på ett betydligt bättre sätt. Se till att bokmärka sajten och skapa en ikon på hemskärmen på din mobil.

Björnjakten 2018 – Robert Salomonsson tror på Lillen

Dorotea (JJ) Den 21 augusti är det dags för björnjaktspremiär. I år får totalt 284 björnar fällas under licensjakten som får pågå som längst fram tills den 15 oktober. Jaktjournalen har checkat av hur några av Sveriges mer namnkunniga björnjägare förberett sig.

Annonser