Jägarnas Riksförbund ser fram emot vargjakt

Stockholm(JJ) Jägarnas Riksförbund tycker att beslutet om vargjakt i grunden är positivt. Men förbundet menar att det inte når hela vägen fram.

– Beslutet om vargjakt var väntat och i grund och botten positivt. Tyvärr når det långt ifrån hela vägen fram. Att det bara får skjutas 90 vargar är på tok för lite, i synnerhet med tanke på att de inte har tagit hänsyn till årets föryngringar, säger Solveig Larsson, förbundsordförande för Jägarnas Riksförbund, i ett pressmeddelande.

I pressmeddelandet står det: ”Att besluten om vargjakt ska fattas regionalt är en förutsättning för att något som helst förtroende för rovdjursförvaltningen ska finnas. Tyvärr medför Naturvårdsverkets regler att Länsstyrelserna blir bakbundna. I en regionaliserad rovdjursförvaltning måste besluten om vargjakt få fattas lokalt utifrån lokala förutsättningar.”

– Visst är det bra att vi får jaga varg, men för de som drabbas av vargen kommer problemen tyvärr inte att minska. Vi måste helt enkelt få skjuta mer varg där det finns mycket varg, avslutar Solveig Larsson.

AKTUELLT

Naturbevakare ångrar förhastat tjuvjaktsinlägg

När Rovdjursföreningen meddelade att varghanen i Juvbergsreviret sannolikt var tjuvjagad blev det hård tongång i facebooktråden. Naturbevakare Mats Hallin tyckte att "myndigheterna borde sluta dalta med dessa kriminella personer". Problemet är att vargen dog en naturlig död.

Debatt: Hur skulle det bli om alla tar lagen i egna händer?

Lagbrott ska utredas av polis och åklagare, inte av någon slags lynchmobb i media. Men det är extra allvarligt att man misskrediterar polis och åklagarväsendet, eller smutskastar tipsare, anser debattören i sin replik på tidigare debattartikel.

Nya jaktprov på gång i Vorstehklubben

Stenkullen (JJ) De senaste dagarna har det diskuterats flitigt i fågelhundsgrupper på sociala medier. Orsaken är att Vorstehklubben just nu ska ta fram förslag på nya jaktprov med inspiration från Tyskland.

Märkt varg hittad död i norra Värmland

Värmland (JJ) Enligt vad Jaktjournalen erfar har en av vargarna som förra vintern märktes i det så kallade Grenseviltsprojektet hittats död. Uppgifter gör gällande att polisen misstänker illegal jakt.

Annonser