Jägarnas riksförbund överklagar vargjakten i Gävleborg

Kungsbacka (JJ) Jägarnas riksförbund har överklagat licensjakten på varg i Gävleborg. Man anser att det tilldelade antalet om sex vargar i alla fall ska fördubblas.

”Att länsstyrelsens beslut om tilldelning så tydligt avviker från det uppställda förvaltningsmålet är inte bara en stor besvikelse för alla de som vill ha kontroll på den snabbt växande vargstammen i Gävleborg och de problem som detta för med sig. Tilldelningsbeslutet riskerar också att undergräva trovärdigheten i förvaltningen”, skriver Jägarnas Riksförbund i sin överklagan till Naturvårdsverket.
Efter att beslutet kommit om att årets licensjakt på varg skulle innefatta sex individer inom Gävleborgs län och det blivit klart att länsstyrelsen gått emot viltförvaltningsdelegationens förvaltningsmål, agerar nu förbundet. Med överklagan vill man nu att det minst ska skjutas tolv vargar och man menar att det inte skulle innebära någon som helst fara för länets vargpopulation. Man är också kritisk till varför jakten endast ska ske i ett av länets revir.

AKTUELLT

Kommun och polis oense om hotfull varg

Finland (JJ) Kommunstyrelsen i Vörå och polisen har kommit ihop sig om en närgången och hotfull varg. Polisen beslöt att den inte skulle avlivas och nu har kommunen JO-anmält polisen.

Ingrid 79 år fällde 20-taggare

Strömsund (JJ) Att åldern inte har någon betydelse är Ingrid Ludwig, 79 år, ett levande bevis på. I går fällde hon en riktig drömtjur på 20-taggar i Lillvikens Jaktlag, i norra Jämtland.

Det är den vikbara Tikkan polisen vill stoppa

Umeå (JJ) Andra vapen kan enkelt plockas isär och blir då kortare än Tikka T3 TAC A1. Men det är bössan med den vikbara kolven polisen vill stoppa. Nu ska saken upp i Kammarrätten och hittills har tvisten om Tobias Lindgrens licens kostat honom 74 000 kronor.

Annonser