Jägarna kritiserar landshövdingen

Jägareförbundet i Dalarna riktar i ett brev till landshövding Ingrid Dahlberg mycket stark kritik mot dem som handlägger rovdjursfrågor på länsstyrelsen.

  ”Vi önskar naturligtvis ett bra samarbete men då måste länsstyrelsen skärpa sig”Bråket handlar om hur många björnar man ska få skjuta till höstens jakt.
Rovdjursgruppen och viltvårdsnämnden som är två av länsstyrelsen samrådsorgan föreslog en tilldelning på 35 djur. Men enligt uppgift till Dalanytt så var inte rovdjursgruppen enig i sitt beslut. Men sen gick länsstyrelsen in med ett yttrande till naturvårdsverket om åtta djur färre, alltså 27 björnar.
Länsstyrelsens beslut har väckt jägarnas ilska som anser att det finns för mycket björn i länet.
Jägareförbundet ifrågasätter nu meningen med att sitta i ett samrådsorgan med länsstyrelsen.
 – Vi önskar naturligtvis ett bra samarbete men då måste länsstyrelsen skärpa sig, säger Lars Erik Kalles, jägarnas ordförande  

AKTUELLT

Naturbevakare ångrar förhastat tjuvjaktsinlägg

När Rovdjursföreningen meddelade att varghanen i Juvbergsreviret sannolikt var tjuvjagad blev det hård tongång i facebooktråden. Naturbevakare Mats Hallin tyckte att "myndigheterna borde sluta dalta med dessa kriminella personer". Problemet är att vargen dog en naturlig död.

Debatt: Hur skulle det bli om alla tar lagen i egna händer?

Lagbrott ska utredas av polis och åklagare, inte av någon slags lynchmobb i media. Men det är extra allvarligt att man misskrediterar polis och åklagarväsendet, eller smutskastar tipsare, anser debattören i sin replik på tidigare debattartikel.

Nya jaktprov på gång i Vorstehklubben

Stenkullen (JJ) De senaste dagarna har det diskuterats flitigt i fågelhundsgrupper på sociala medier. Orsaken är att Vorstehklubben just nu ska ta fram förslag på nya jaktprov med inspiration från Tyskland.

Märkt varg hittad död i norra Värmland

Värmland (JJ) Enligt vad Jaktjournalen erfar har en av vargarna som förra vintern märktes i det så kallade Grenseviltsprojektet hittats död. Uppgifter gör gällande att polisen misstänker illegal jakt.

Annonser