Jägarna kan ladda ner jaktområden på statens renbetesfjäll i sin GPS

För att underlätta orienteringen på renbetesfjäll kan den enskilde jägaren nu själv ladda ner jaktområdesgränserna på renbetesfjäll och sedan lägga in dem i sin GPS.

– Med tanke på den diskussion som ibland uppstår om var gränserna för olika jaktområden egentligen går, känns det mycket bra att kunna erbjuda denna möjlighet till jägarna säger Jens Andersson, jakt- och fiskeansvarig på länsstyrelsen för renbetesfjällen i Jämtland i ett pressmeddelande.
Jägarna kan själva gå in på Länsstyrelsen hemsida och gå till sidan ”Småviltsjakt på renbetesfjällen” där de hittar länkar till GPS-skikt under sidorna ”Senaste nytt”. Länsstyrelsen har de senaste åren fått många förfrågningar om det är möjligt att ladda ner jaktområdesgränser direkt i sin GPS och tycker att det är mycket bra att kunna erbjuda denna service till jägarna.

För mer information kontakta:
Jens Anderson, fiske- och jaktansvarig, 070-299 60 73, skicka SMS för att bli uppringda ifall ni inte kommer fram.

AKTUELLT

Exceptionellt stora älgbetesskador i norr

Norrland (JJ) Myndigheten Skogsstyrelsen meddelar att statistiken från årets nu färdiga betesinventering är sammanställd. Resultatet visar områden Norrland med betesskador på tall, större än någonsin uppmätta.

Ny webb och app från Easyhunt

Kungsbacka (JJ) Easyhunt lanserar i dag, fredag, en ny webb och app som ersätter de gamla. Bland annat utlovas supersnabb karta med fastighetsgränser.

Annonser