Jägarna får träffa ministern

Orsa (JJ) De jägare som genomförde protestaktionen mot jordbruksminister Ann-Christin Nykvist kan få träffa ministern om de själva tar initiativet. Det hävdar kommunalrådet Ann Beskow.

Jägarna försökte komma till tals med ministern efter att en varg dödat Roland Frids jämthund, Tass. Ministern valde att smita undan och jägarna har misstänkts för brott av polisen i samband med att de spärrade av en väg.
Nu kommer signaler från departementet att jägarna ska få träffa jordbruksministern.
– Om jägarna gör en framställan kommer den att behandlas skyndsamt, säger Ann Beskow.

AKTUELLT

Naturbevakare ångrar förhastat tjuvjaktsinlägg

När Rovdjursföreningen meddelade att varghanen i Juvbergsreviret sannolikt var tjuvjagad blev det hård tongång i facebooktråden. Naturbevakare Mats Hallin tyckte att "myndigheterna borde sluta dalta med dessa kriminella personer". Problemet är att vargen dog en naturlig död.

Debatt: Hur skulle det bli om alla tar lagen i egna händer?

Lagbrott ska utredas av polis och åklagare, inte av någon slags lynchmobb i media. Men det är extra allvarligt att man misskrediterar polis och åklagarväsendet, eller smutskastar tipsare, anser debattören i sin replik på tidigare debattartikel.

Nya jaktprov på gång i Vorstehklubben

Stenkullen (JJ) De senaste dagarna har det diskuterats flitigt i fågelhundsgrupper på sociala medier. Orsaken är att Vorstehklubben just nu ska ta fram förslag på nya jaktprov med inspiration från Tyskland.

Märkt varg hittad död i norra Värmland

Värmland (JJ) Enligt vad Jaktjournalen erfar har en av vargarna som förra vintern märktes i det så kallade Grenseviltsprojektet hittats död. Uppgifter gör gällande att polisen misstänker illegal jakt.

Annonser