Jägarkändis dömd för jaktbrott

Sundsvall (JJ) En förtroendeman inom Jägareförbudet Mitt Norrland som tidigare friats av tingsrätten har dömts av hovrätten för jaktbrott.

Mannen skadesköt under älgjakt 2004 en älg inom det egna jaktområdet och spårade älgen in på ett viltvårdsområde där han avlivade djuret.
Mannen informerade varken markägaren eller polisen om det inträffade. Hovrätten anser att mannen agerat oaktsamt och dömde honom till 40 dagsböter á 150 kronor.
Manne nska dessutom betala tillbaka försvarskostnaderna på 10 000 kronor till staten.

AKTUELLT

Ny hundpejl från WeHunt

WeHunt lanserar en ny hundpejl - GPS Plus. Den kommer presenteras på Elmia Game Fair i Jönköping 30 maj – 1 juni. – Vi vågar påstå att detta är den mest kompletta lösningen för hundförare och jaktlag, säger Theodor Storm som är huvudutvecklare och vice VD på WeHunt.

Blaser R8 Silence – inbyggd ljuddämpare

Blaser R8 Silence är det senaste i Blasers R8 familj. Vid en första anblick ser den nya skapelsen en smula klumpig ut och ger ett tungt intryck. Skenet bedrar och efter en stund har ögat vant sig och efter besöken på skjutbanan är habegäret i fullt sving.Blaser R8 Silence är den första serietillverkade jaktstudsaren med ljuddämpningen integrerad i pipan. Men smakar det så kostar det.

Annonser