Jägargrupp mot varg

Lycksele (JJ) En grupp jägare i Lycksele har bildat en arbetsgrupp för att stoppa planerna på en vargstam i Västerbotten.

Planer finns på att tillåta en vargföryngring i Västerbotten och nu har jägarna börjat mobilisera sig för att sätta stopp för vargen i länet. Jägarna anser att vargen är ett hot både mot människor och mot jakthundar.
Jan-Erik Mårdner, en av initiativtagarna säger att man inte vill hamna i samma situation som jägarna gjort i Dalarna och Värmland. Länsstyrelsen i Västerbotten ska inom kort lämna ut ett förslag på remiss där det bestäms hur stora grupper av varg, björn, lo och järv det ska finnas i länet. Förslaget ska sedan lämnas till Naturvårdsverket.

AKTUELLT

Klövvilts-SM för beaglarna blev en succé

Ödeshög (JJ) Alla deltagande beaglar gick till pris och nio av elva startande hundar genomförde dubbla prisdrev. I går genomförde Svenska Beagleklubben för första gången någonsin klövvilts-SM, och det blev verkligen den succé klubben hoppats på.

Krönika: TV:s I rovdjurens spår – ”riktig göggelmögga”

Fagersta (JJ) Hos Sveriges Television ska medarbetarna vara opartiska. Det gäller dock inte rovdjur i allmänhet och varg i synnerhet. På bästa sändningstid serveras nu svenska folket superpartisk "göggelmögga-journalistik" när Anders Lundin åker runt I rovdjurens spår, skriver Jaktjournalens Mikael Moilanen i den här krönikan.

Annonser