Jägarförbundet satsar stort på Almedalsveckan

Visby (JJ) Om ett par veckor drar den årliga politiska happeningen Almedalsveckan i gång. På plats i Visby kommer Svenska Jägareförbundet att finnas och i år satsar de stort.

Svenska Jägareförbundet kommer grilla våra politiker i Almedalen om ett par veckor. Foto: Svenska Jägareförbundet/Per Jonson

För Svenska Jägareförbundet är Almedalsveckan mycket viktigt. Det är här de får chans att träffa politiker och myndighetspersoner och verkligen pressa dem på svar kring viltförvaltningen i Sverige.

– Det här är vår möjlighet att påverka och vårt skyltfönster, framför allt ett sånt här år, när det är val, säger Daniel Ligné, riksjaktvårdskonsulent.

Svenska Jägareförbundet kommer ha närmare ett tiotal representanter i Visby. Ordförande Torbjörn Larsson kommer bland annat fungera som moderator under jaktpolitiska seminarier. Men det blir också frukost-, lunch- och middagsmöten med representanter från beslutsfattande organ.

– Vi ska få politikerna att svara på jaktliga kärnfrågor och tvingas ta ställning. Men vi kommer också diskutera stad-land debatten. Vem är det som ska bestämma egentligen? I dag känner sig många landsbygdsbor överkörda i till exempel rovdjurspolitiken, säger Daniel Ligné.

Daniel Lignés förhoppning är att frågeställningar som Svenska Jägareförbundet tar upp under Almedalsveckan kan komma att bli valfrågor inför höstens val.

Almedalsveckan pågår i Visby mellan den första och den åttonde juli. Jaktjournalen kommer återkomma med rapporter där i från.

 

 

Dela artikeln via e-post

AKTUELLT

Unika filmsekvenser från björnskällning

Sveg (JJ) Benny Busk tog i fjol höst över den då drygt fyraåriga jämthundshanen Bamse. Då hade hunden aldrig tidigare skällt björn. Bennys första släpp med Bamse visade dock att hunden hade en dold talang. Nu i helgen lyckades Benny också filma ståndskallsarbete på björn med sin drönare.

Misstänks ha skadskjutit ko

Vimmerby (JJ) En ko hittades på lördagen så svårt skottskadad att hon fick avlivas. En jägare är misstänkt för att ha skjutit på kon.

Annonser