Jägareförbundets ordförande förväntar sig ursäkt av Rovdjursföreningen

Svenska Jägareförbundets ledning har med förvåning noterat de grova anklagelser som Svenska Rovdjursföreningen riktar mot Jägareförbundet. Ordförande Torbjörn Larsson förväntar sig en ursäkt av Rovdjursföreningens styrelse.

Torbjörn Larsson, ordförande i Svenska Jägareförbundet, där man noterat helgens häpnadsväckande utspel från Rovdjursföreningen. Foto: Skärmdumpar från Rovdjuresföreningen och Mikael Moilanen

Det var på söndagen som en text lades ut på Rovdjursföreningens facebooksida. Där står det bland annat att jägarorganisationerna i Sverige får skattemedel för att tjuvskjuta rovdjur. Jaktjournalen har berättat om det i den här krönikan.

– Det är en dikeskörning utan dess like när man anklagar hela jägarkåren för illegal jakt. Jag förväntar mig att Rovdjursföreningens styrelse tar avstånd ifrån det som skrivits på föreningens Facebooksida och ber om ursäkt, säger Jägareförbundets ordförande, Torbjörn Larsson.

Han har befunnit utomlands på mässa och blivit insatt i Rovdjursföreningens anklagelser under måndagsförmiddagen.

– Jag vet inte om det finns någon mening att ta en sådan organisation som Rovdjursföreningen på allvar efter det här. Men jag utgår ifrån att Jägareförbundet kommer att agera och svara på något sätt, säger Torbjörn Larsson.

Mikael Moilanen
mikael.moilanen@jaktjournalen.se
070 – 744 18 21

Dela artikeln via e-post

AKTUELLT

Ny hundpejl från WeHunt

WeHunt lanserar en ny hundpejl - GPS Plus. Den kommer presenteras på Elmia Game Fair i Jönköping 30 maj – 1 juni. – Vi vågar påstå att detta är den mest kompletta lösningen för hundförare och jaktlag, säger Theodor Storm som är huvudutvecklare och vice VD på WeHunt.

Blaser R8 Silence – inbyggd ljuddämpare

Blaser R8 Silence är det senaste i Blasers R8 familj. Vid en första anblick ser den nya skapelsen en smula klumpig ut och ger ett tungt intryck. Skenet bedrar och efter en stund har ögat vant sig och efter besöken på skjutbanan är habegäret i fullt sving.Blaser R8 Silence är den första serietillverkade jaktstudsaren med ljuddämpningen integrerad i pipan. Men smakar det så kostar det.

Annonser