Jägareförbundet uppdaterar viltappen

Med hjälp av viltappen hoppas Svenska Jägareförbundet att fler på ett enkelt sätt ska hitta kunskap om svenska viltarter. Nu har gratisappen uppdaterats med info ytterligare nästan 50 arter.

 

– Syftet med appen är inte främst att nå jägare, utan att nå barn, ungdomar och naturintresserade. Ser de ett spår, ett djur eller en fågel ska de kunna hitta vilken art det gäller. Allt som ökar kunskapen och förståelsen av naturen är positivt, säger Magnus Rydholm, kommunikationschef på Svenska Jägareförbundet i ett pressmeddelande.

Bland annat finns en kamerafunktion med inbyggda spår som gör att man får hjälp att se skillnad på olika spårtecken.

– Vi hoppas att många fler använder appen. Att skolor, förskolor nyttjar den i undervisningen. Och att människor i förlängningen lär sig mer om naturen och förstår hur viktig den är, säger Magnus Rydholm.

Nu har viltappen uppdaterats med 49 arter, mängder av djur- och fågelläten, spår och fler bilder.

– Förstår man inte det delikata samspelet i naturen baserar människor ofta sina åsikter på känsla istället för fakta. Sådana åsikter är många gånger felaktiga och kan i all sin välmening ge motsatt effekt. Därför behövs mer kunskap om djur och natur, säger Magnus Rydholm.

Dela artikeln via e-post

AKTUELLT

Skarp kritik mot polisens hantering av vapenärenden

Linköping (JJ) Polisprofessor Stefan Holgersson riktar skarp kritik mot polisens myndighetsutövning i vapenärenden. I en forskningsrapport kommer han fram till att polisen klipper och klistrar i lagtexter och inte lägger fram uppgifter som talar till klagande personers fördel.

Annonser