Jägareförbundet satsar på utbildning

Almedalen(JJ) Genom utbildning ska konflikterna mellan markägare och älgjägare minska. Detta mål har Jägareförbundet som satsar på att utbilda de personer som bestämmer avskjutningsnivåerna.

– Jag har full förstålse för att de här personerna känner sig utkastade i kylan i dag och jag har dåligt samvete och kan bara lova bot och bättring, säger Daniel Ligné. riksjaktvårdskonsulent på Svenska Jägareförbundet, till Sveriges Radio P4 Norrbotten.

Det var år 2012 som älgförvaltningsgrupper ute i landet tog över förvaltningen från länsstyrelserna.
Det finns tre markägare och lika många älgjägare i respektive grupp.

Han menar att konflikter skapats på grund av för lite utbildning. Ligné menar att man inte har samma uppfattning om vilka vilka underlag som är viktiga. 
Jägareförbundet har redan dragit igång utbildningssatsningen.
Det här rapporterar Sveriges Radio P4 Norrbotten.

AKTUELLT

Vad är det för skogsfågel egentligen?

Norrbotten (JJ) Kusinerna Jonte Salomonsson och Joel Salomonsson från Gråträsk och Piteå i Norrbotten är ivriga skogsfågeljägare. I går fällde dock en skogsfågel de aldrig tidigare stött på. Inte ens fågelforskaren Martin Green kan med säkerhet säga vad det rör sig om.

Jägare fann fullt utvecklat foster i dovhind

Västsverige (JJ) Ett jaktlag i Västsverige blev minst sagt konfunderade när de på en jakt i helgen passade en dovhind. De fann nämligen ett fullt utvecklat foster i henne. Med andra ord skulle hon kalva nu i dagarna, omkring tre månader senare än normalt.

Annonser